Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akkor én most milyen ideológiá...

Akkor én most milyen ideológiákat is vallok a teszt szerint?

Figyelt kérdés

Kitöltöttem ezt a tesztet:

[link]

Ezt az eredményt kaptam:

You are a: Left-Leaning Authoristarian Non-Interventionist Ultranacionalist Reactionary

Alapvetően konzervatívnak, nacionalistának vallom magam, az szerintem stimmel is.

Itt most inkább ilyen balközép eredményt kaptam. Ez akkor most a gazdasági dolgokhoz kapcsolódó kérdésekre adott válaszom alapján jött ki?

Aki kicsit jobban érti, hogyan pontoz ez a teszt, jó lenne, ha elmagyarázná. :)

2017. márc. 7. 22:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem értem mi a gond,a teszt pontosan azt adta ki,aminek vallod magad.

Nem kell bepánikolna attól,hogy benne van a baloldali szó.

2017. márc. 7. 23:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyébként most megcsináltam én is a tesztet,a végén nagyon szépen kiírja,hogy melyik nézet felé mennyire hajlasz.Nálam ez jött ki:

Centrist Libertarian Multilateralist Humanist Progressive

Collectivism score: 0%

Authoritarianism score: -50%

Internationalism score: 67%

Tribalism score: -50%

Liberalism score: 67%

Nagyon egyszerűen lefordítva az első nyilván azt jelenti,hogy mennyire vagy a kollektivizmus mellett,nálam ez semleges.

A második az autoriter,tehát a tekintélyelvű rendszerhez való hozzáállást nézi,ez nálam negatív.

A harmadik ugyanaz,mint a magyar internacionalizmus,tehát,hogy mennyire vagy az összes nép szabadsága,egyenlősége és együttműködése mellett,ebbe tartozik a globalizmus támogatása,ellenzése is.

A negyedik igazából azt jelentené,hogy mennyire vagy elfogult a saját nemzeteddel,mennyire irányít/befolyásol a közösség,ahonnan jössz.

Az ötödik meg nyilván azt jelenti,hogy a liberális eszmékkel mennyire értesz egyet.

2017. márc. 8. 00:27
 3/5 anonim válasza:

You are a: Left-Leaning Fundamentalist

Collectivism score: 33%

Authoritarianism score: 0%

Internationalism score: 0%

Tribalism score: 0%

Liberalism score: -83%

Explanation key:

Collectivism refers economic intervention, whether the society or state should intervene in the economy to redistribute wealth from the more to the less successful. The negative percentages indicate opposition to such intervention.

Authoritarianism refers to state power to control the actions of individuals to prevent them from harming others or themselves, and also to establish the will of the majority over society. Negative percentages indicate opposition to state power.

Internationalism refers to political involvement in other nations or global affairs, either via war, treaty or international organizations. Negative percentages indicate isolationist beliefs, and the belief in national sovereignty.

Tribalism refers to identity or nationalism, favoring your own nation over foreigners. Negative percentages indicate opposition to national or ethnic identity and oriented towards pan-humanism.

Liberalism refers to acceptance of historically illegal or immoral social practices or customs. Negative percentages indicate opposition to such acceptance.

2017. márc. 8. 00:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Magyarországon nem olyan értelemben használatos a baloldali-jobboldali kifejezés, amit eredetileg jelentenek. Itt a jobboldali a konzervatív, radikális, nacionalista szinonimája, a baloldali pedig a liberálisé, de mindkettőt helytelenül használják. Valójában nálunk a jobboldalinak mondott pártok inkább baloldaliak, a baloldalinak nevezettek pedig inkább jobboldaliak.
2017. márc. 8. 07:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Merkel pl Németországban jobboldalinak számít.

Nálunk azt mondják rá,hogy baloldali.

Mindenki máshogy értelmezi.

Nagyon sokféle,kevert eszme létezik.

A mai fiatalok leginkább liberálisok,gazdaságilag is,támogatják a szabad versenyt,nem szeretik a protekcionizmust,amikor az államnak nagy szerepe van,és mellette társadalmilag is liberlisok.

Viszont sok baloldali nem szereti pl a neoliberalizmust,azaz a vadkapitalizmust.

Szóval nem lehet nagyon egyszerűen kijelenteni ki milyen..

2017. márc. 8. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!