Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kitöltöttem a Political...

Kitöltöttem a Political Compass-tesztet, meg tudnátok mondani hogy én ez alapján a grafikon alapján pontosan hova is tartozom?

Figyelt kérdés

[link]

Nagyon határesetnek tűnik.

Aki ért ehhez , meg tudná pontosan fogalmazni az irányzatot? És kik voltak a történelemben hasonló beállítottságúak?

Előre is nagyon köszönöm!

2016. ápr. 1. 01:20
 1/3 anonim ***** válasza:
79%

Left Libertarian

Just like Dr. Noam Chomsky :)

[link]

2016. ápr. 1. 03:16
 2/3 e.x.t ***** válasza:
100%

Ezeket az eredményeket nem lehet ilyen kategorikusan kezelni. Társadalompolitikai vonalon (y tengely) a centrumban vagy, tehát nem érdemes sem liberális, sem pedig konzervatív skatulyában se gondolkodnod. A gazdaságpolitikai vonal látszólag baloldali vagy, de vegyük figyelembe, hogy a plitical compass tesztet amerikai értékskála alapján alakították ki. Magyarul, amit az eredményed mutat, nehéz hazai viszonyok között kategorizálni - lásd, Európában alapvető norma az általános társadalombiztosítás, míg Obamát lekommunistázták az USA-ban mert egy minimális tb rendszert csinált azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a magánbiztosítást. Ennek következtében én ott is a centrumba tennélek.

Így most abban a szerencsétlen helyzetben vagy, hogy a pozíciódat nem lehet egyértelmű ideológiai sémák mentén értelmezni, ezért nincsen sablon válasz a kérdésedre, de hidd el, ez egy jó dolog. Tulajdonképpen egyensúlyi állapotban vagy.

Mivel nem ismerem a pontos válaszaidat és azok miértjét, így felszínesen az eredményedről a következőt mondanám:

- A politikai középet képviseled, nem jellemzőek rád egyik irányba sem a szélsőséges érzelmek. E mögött az is állhat, hogy elsősorban nem érzelmi, hanem racionális alapon, ügyek mentén gondolkozol, a véleményedet nem kizárólagosan a vágyaid alapján formálod. Világos értékrendszerrel rendelkezel, amiben a nyitottságnak és a tradicionális értékeknek ugyanúgy megvan a helye.

- Gazdaságpolitikailag a pragmatizmus jellemez, ahogy társadalmi vonalon, ott is elsősorban ügyek, nem pedig értékek mentén gondolkozol. Itt azért ez egyértelműbb, mert ezeknek a kérdéseknek kevésbé összetett a politikai pszichológiai lélektana.

2016. ápr. 1. 07:32
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)

Főleg a kedves második válaszolónak! Féltem , hogy nem kapok részletes elemzést a grafikont illetően , de szerencsére nem így történt . Nagyon jó kifejtés és én is hasonlóképpen látom.

2016. ápr. 1. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!