Miért nem emeli meg a kormány az emberek bérét 100 százalékkal?
Minél több pénz van az átlag magyar zsebében, annál kevesebb van a Fideszében.
Hát ezért.
A közgazdász elemzések szerint meg lehetne valósítani. Szándék kell.Rengetegen,főleg vezetők, ellenérdekeltek ebben.Nem fog másképpen menni.Toldozgatják,de annyira le vagyunk gatyásodva,hogy ide egy nagyobb béremelés kellene.
Nem hiteleket,hanem bért kell adni az embereknek!
Ha van bér,nem kell nekik(annyi) hitel,ez a lényeg.
Ha csak úgy egyik napról a másikra tennék akkor olyan infláció lenne hogy beledoglenenk.
Amúgy én kozgazon azt tanultam,hogy azért nem mert az állam jobban szeret maga kivonulni a piacra s elkölteni a pénzt. Ha az állam 100 al növeli a fizetést , akor akkor abból 80-at elköltenek az emberek 20-at pedig feltételnek megtakarításnak, tehát az állam adott 100 adókedvezményt,de csak 80-at lát a piacon. Valamint sokan ha hirtelen 2-szer annyit keresnenek, akkor sokan Iphonra meg külföldi termékekre,utazásokra költenek,ami nem igazán erősíti a gazdaságot.
Én ezt tanultam. Az biztos hogy nagyban benne van az is,hogy akkor kevesebb maradna az államnak. Amúgy ha lassan, mondjuk 2-3 évre szetbontva kapnánk fizetésemelést,akkor az sztem jót tenne
Hát a feudalizmus már megvan.
Elszegényedett kisparasztság,nagyvállalkozói földbirtokosok,tengődő ipari szakmunkásság,létezés határán élő városi középosztály,újgazdag vállalkozók,és a kevés gyorsan meggazdagodott pártvezető,és családi környezete.
Valami komolyabbat kell már lépni,mert nem lesz nemsokára kiknek emelni a bérét.Ez most már nagyon a helyzetben benne van,de elhallgatják,hogy a helyzet mennyire komoly.
Azt már hallani,hogy együtt van az országban a munkaerőhiány,és a munkaerő felesleg is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!