Most akkor Pripjaty, meg Csernobil is szellem város?
Haha, utolsó nagyon vicces voltál. Még régebben olvastam erről egy cikket...
A szellemváros, amit általában képeken-videókban mutatni szoktak, a sok panellal és szocreál épülettel, uszodával vidámparkkal, az mind Pripjaty. Ott van az atomerőmű is, amire most kerül fel az újabb szarkofág.
Google földet ajánlom, jól látható műholdképekről, hogy mi hol van, képeket lehet nézni, stb...
És Csernobil is szellemváros, igen, meg még a közeli falvak is mind, egy nagy rádióbigyó is (ha megvan még, nem tudom lebontották-e), és sok-sok más érdekesség :)
Az, hogy nálunk miért csernobili katasztrófaként híresült el, nem értem, mert Pripjaty tényleg nagyobb is, meg az erőmű is ott van... érthetetlen :)
Pripjaty központja 3km-re, Csernobilé 15 km-re fekszik az erőműtől. Az az 500 km helytelen.
,,Az, hogy nálunk miért csernobili katasztrófaként híresült el, nem értem, mert Pripjaty tényleg nagyobb is, meg az erőmű is ott van... érthetetlen :)
Pripjaty központja 3km-re, Csernobilé 15 km-re fekszik az erőműtől. Az az 500 km helytelen."
Én úgy tudom, hogy a hivatalos szovjet dokumentumban is Csernobili atomerőműként, illetve Lenin atomerőműként szerepel.
Amúgy érdemes elolvasni az akkori sajtót, meg az MR dokumentumokat is az atomkatasztrófáról.
Pripjaty szellemváros, Csernobil nem az.
"Maga az erőmű Pripjaty mellett állt,és 18 km-re Csernobiltól."
1,8km-re. A 18km kissé sok volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!