Mi az hogy fajgyűlölet? Nem értem ezt a szót. A faj nem az ember?
Nem vagyok biológus, de az álaatorvos mindig kijavítja azokat akik egy kutyára azt mondják hogy fajtiszta.
Mert a faj az ami egymás közt szaporodni tud, azonosak a gének felépítései. Tehát a faj a kutya. És azon bellül vannak a fajták.
Most az ember is egy faj ezalapján, mert bőrszíntől függetlenül képesek utódot nemzeni.
Akkor hogy lehet valaki fajgyűlölő?
Akkor vagy az embereket, vagy macsakákat, kutyákat kéne gyűlölni nem?
Olyan sincs, hogy sertés gulyáshús, mégis árulnak így terméket :-)
A köznyelv és a szaknyelv eltér egymástól amióta világ a világ.
Ok, csak pont a napokban jutott eszembe, mert a németek mindenhol a rasszizmus ellenes kampányukkal jönnek, valami évforduló Volt.
És igazából nekik a megnevezésük precíz, mert ugye ők arra mondják hogy reinrassig, ami tiszta származású, pl tiszta németjuhász. És ez a fajtára utal, és ebből fejlődött ki a rasszizmus.
Az embereknél nincsenek fajok, fajták sem (ez a mesterséges nemesítésre utal). A rassz elévült fordítása.
Pont múltkor nyilatkozott egy politikus Trumppal és a faji kisebbségekkel kapcsolatban, tehát úgy látszik még nem kopott ki a köztudatból.
Lefajozni a négereket manapság kissé kínos, de a 'fajgyűlölet', 'faji kérdés' és hasonló kifejezések nem mostanában fognak kikopni a magyar médiából, mivel nem igazán van ezekre más bevett magyarítás.
Végülis jó a kifejezés. A fajgyűlölő saját faját gyűlöli.
Aki a családban ellenségeskedést szít a tagok között, az ellensége a család egészének.
# 7/7 Időpont ma 00:10
Válaszoltál egy több, mint egy hónapja lefutott kérdésre, csak hogy libsizz egyet. Nem érzed magad szánalmasnak?
8/8,
Te pedig reagáltál egy válaszra, amit egy több mint 1 hónapja lefutott kérdésre adtam, csak hogy fajvédhessél egy jót. Ha én szánalmas vagyok, nem akarom tudni, te mi vagy...
# 9/9 Időpont tegnap 11:49
Kicsit fogalomzavarban szenvedsz, de nem baj. A szó amit kerestél a "fajvédőzhessél", de még ez is totális tévedés lenne, csak hát ahhoz gondolkodni is tudni kéne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!