Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt az emberek,...

Miért hiszik azt az emberek, hogy a minimálbér jó dolog, miközben teljesen piacellenes és csak konzerválja a szegénységet?

Figyelt kérdés
2017. febr. 3. 22:14
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Rabszolgaság is van sok helyen, de attól az még rossz dolog. Svájc-ban pl nincs minimálbér.

Gazdasági érték attól meg nem keletkezik, hogy hatóságilag megszabjuk x dolognak az árát. Szóval társadalmi szinten nem lesz jobb. Sőt az ilyenek csak akadályozzák a gazdaság fejlődését. Ez pont a politikusok hozzánemértését mutatja.

2017. febr. 3. 22:38
 12/30 A kérdező kommentje:

"Ez echte liberális gazdaságpolitikai szemlélet. Eljárt az idő felette."

Az erőszak átvette a helyét? Ez a modern gondolkodás? :D

2017. febr. 3. 22:39
 13/30 anonim ***** válasza:
Nem. A szabályozott piac vette át a helyét.
2017. febr. 3. 22:41
 14/30 anonim ***** válasza:

Csak Svájcban nem mennek el éhbérért dolgozni.

Meg úgy általában tanultabb a lakosság,mint nálunk.

Nálunk itt van olyan is,aki arra büszke,hogy a semmiért sokat dolgozik.

2017. febr. 3. 22:42
 15/30 A kérdező kommentje:
Fogalmazhatsz így is, de ha börtönnel fenyegetve megszabod nekem, hogy mit mennyiért vehetek meg azt erőszaknak és zsarnokoskodásnak hívják. Szerintem az önkéntesség és a kölcsönösség előre viszi a társadalmat, az erőszak meg hátráltatja.
2017. febr. 3. 22:43
 16/30 A kérdező kommentje:

"Csak Svájcban nem mennek el éhbérért dolgozni.

Meg úgy általában tanultabb a lakosság,mint nálunk.

Nálunk itt van olyan is,aki arra büszke,hogy a semmiért sokat dolgozik."

Szerintem ezzel elég jól megvilágítottad, hogy miért nem a minimálbér a megoldás.

2017. febr. 3. 22:44
 17/30 anonim ***** válasza:

"Svájc-ban pl nincs minimálbér."

Persze. Tudom, hogy a Magyar a Tudás Népe és mi vagyunk a földre szállt agyaúristenek az emberiség között, de azért Svájc kicsit előrébb jár tőlünk, nem gondolod?

Mondjuk nem hiszem, hogy Svájcban vannak olyan emberek, akik laza lelkiismerettel végignéznék 50 család éhen döglését, csak hogy ne kelljen nekik rendes fizetést adni. Itt meg elég sok ilyen van.

2017. febr. 3. 22:55
 18/30 A kérdező kommentje:

"de azért Svájc kicsit előrébb jár tőlünk, nem gondolod?"

Felcseréled az okot a következménnyel! Svájc azért jár előttünk, mert nem lehetetlenítik el a gazdaságot minimálbérhez hasonló ökörségekkel.

2017. febr. 3. 23:00
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Tehát, ha Magyarországon lehetne fizetni akármilyen kis összeget is bérnek, az elősegítené a fejlődést?
2017. febr. 3. 23:05
 20/30 A kérdező kommentje:

"Értem. Tehát, ha Magyarországon lehetne fizetni akármilyen kis összeget is bérnek, az elősegítené a fejlődést?"

Egész eddig ezt magyaráztam.

2017. febr. 3. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!