Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatjátok, hogy a férfiakna...

Támogatjátok, hogy a férfiaknak és a nőknek ugyanakkor legyen lehetőségük nyugdíjba menni?

Figyelt kérdés

Ugye, van ez a 40 év utáni nyugdíj, de csak nőknek. Nem jobb lenne, ha a férfiak is hamarabb mehetnének nyugdíjba. Igaz, ez esetben feljebb kellene vinni 42-43 (nem tudom, pontosan mennyi) évre ezt az egészet, hogy ne dőljön be a nyugdíjrendszer.

Mielőtt azzal jönnétek (mert olvastam ilyesmit erről szóló cikknél), hogy nem, mert a nők kevesebbet keresnek, szólok, hogy én az "ugyanannyi munkáért ugyanannyi pénzt"-elvet is támogatom. Ez a kérdés viszont a nyugdíj korhatáráról szól, úgyhogy ha kérhetem, maradjunk ennél a témánál.

2017. jan. 29. 20:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
91%
Nők amúgy is tovább élnek, szóval nem érzem fairnek, hogy még előbb is mehessenek nyugdíjba. Persze teljesen mindegy, mert mire én eljutok odáig itt nem lesz nyugdíj csak amit félrerakok. Vagy dolgozok életem végéig.
2017. jan. 29. 21:44
 12/25 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy ilyen kiválóan elrendezitek sok ember munkáját az ő megkérdezésük nélkül.

Egy nyugdíjrendszer vagy jó, vagy nem. Meglehetőesn nehéz komoly érvet mondani egyikre és másikra is, ha nem szélsőséges a rendszer. Az átalakításnak két fontos oka szokott lenni. 1. A körülmények változásával a benne szereplők jogállása és/vagy helyzete lényegesen megváltozott az eredetileg elképzelthez képest. 2. A gazdasági helyzet lényegesen megváltozott, ezért a korábbi feltételrendszer helyett lehet/kell újat alkotni.

Mindkét esetben két fő dolgot kell mérlegelni (a sok mellett). 1. Az új változat kellően növeli-e a kívánt egyensúlyt. 2. Mit jelent a rendszert működtetők számára az új helyzet (mennyibe kerül időben és pénzben az átalakítás, mi a hatása a működtető dolgozóra). Itt csak a legfontosabbakat említettem.

Azt le kell szögezni, hogy mind a mai helyzetre, mind a javasolt változatra lehet indokot mondani, de egyik se perdöntő. Viszont akkora elvonások voltak e területről, hogy az átálláshoz szükséges fejlesztés, adatbevitel országos szinten nem kigazdálkodható. Nagy többletterhet jelent a rendszert működtetők számára, viszont azt nem fizetik meg. A bevezetése összeomlaszthatja a nyugdíjrendszert. Azt nem árt tudni, hogy a Fidesz jelenleg a nyugdíjkasszából kivesz, nem betesz. Ő tudja, miért. Tehát minden javaslatot úgy lehet csak kezdeni, hogy "ez és ez jó gondolat, meg kell győzni róla a Fideszt. Utána kidolgozhatók a részletek". Bármi más eset a meglévő rendszert kivégzi, mert a bevezetéséhez komoly forrás kell, ami nincs.

2017. jan. 29. 21:46
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Én azt támogatom hogy eltöröljék ezt az egészet.

Visszaállítanák a magánnyugdíj-pénztárakat, mint sok helyen nyugaton, és mindenki magáért vállalna felelősséget öngondoskodás formájában- legalábbis egy komoly részben.

Ésszerű is volna mivel a nyugdíj rendszer könnyen összeomolhat elég csak azt nézni hogy 20- 30 év múlva nem lesz aki eltartsa a nyugdíjasokat aktív kereső.

2010-ben elszórakozta a nyugdíjmegtakarításokat a kormány 30 év múlva vajon számonkérhetjük Viktoron hogy mit tett?

2017. jan. 29. 21:50
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Mivel egyenlőségpárti vagyok és nincs alternatíva, támogatnám az egyenlő nyugdíjkorhtárt. Viszont a rendszer alap működését ellenzem, mert igazságtalan. Elmondom a saját életemben ez hogyan működött. Apám 16 éves, anyám 18 éves korában állt munkába, apám 53 évesen, anyám pedig 51 évesen hunyt el. Én most 30 éves vagyok, 10 éve dolgozom, 18-20 éves koromig kaptam árvaságit míg a technikumot kijártam ez 110 ezer ft volt. Ennél kicsit azért többet tettek az öregeim a közösbe, amit meg én kaptam azt 4 év alatt betettem én is a közösbe. Így a minimum amit elvárok az az egyenlő nyugdíjkorhatár.

30/f

2017. jan. 29. 21:54
 15/25 anonim ***** válasza:
Hát, igazából, én sem érzem fair dolognak, ráadásul, ha ennyire xarul áll a nyugdíjkassza, akkor még agyament baromság is.
2017. jan. 29. 23:24
 16/25 anonim ***** válasza:
Ha a férfiak előbb mehetnének nyugdíjba annak az lenne a következménye, hogy nem munkapad mellől, illetve rövid idővel nyugdíjba menetelt követően hanyatlanának a sírgödörbe, és akkor jobban terhelődne a nyugdíjkassza. Úgyhogy meggondolandó!
2017. jan. 30. 00:34
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
16: Jogos, de ez a nőkre, ugyanígy igaz.
2017. jan. 30. 01:49
 18/25 Dudok Andrásné ***** válasza:
15%
Szép is lenne ha az 58 éves párom itthon TV zne én meg 63 évesen húznám az igát, mert 4 gyerekkel itthon voltam gyesen napi 24 órában!!??Ugye mivel nekik a katonaság is beleszámit.Délelőtt főzés, mosás nem automatával.A kert a jószág etetés,stb.mire jött a párom minden kész, csak vacsora és pihenés várt rá.Fát vágtam, kazánba tüzeltem,tésztát csináltam stb.Ezekután most 63 évesen elmehettem gyugdijba de dolgozom 47 éve ugyanis a nyugdijam 57.075 ft lett.Persze vannak kivételek!!Csak dolgozzanak a férfiak,mert kikiméltük őket rendesen!!
2017. jan. 30. 09:42
 19/25 anonim ***** válasza:
A gyes, gyed jelenleg is beleszámít a szolgálati időbe, max 8 évig. Ez biztos, mert anyukám tavaly ment nyugdíjba úgy, hogy 40 éve kezdett dolgozni, és volt gyesen is közben.
2017. febr. 1. 07:16
 20/25 anonim válasza:
0%

Én úgy tudom, hogy ezt pont azért találták ki a nőkre, mert dupla(/tripla) műszakot látnak el otthon.

Valljuk be, néhány férfit leszámítva, aki segít a háztartást a nők látják el.

Ezért jogosnak tartom.

Szerintem nem lenne igazságos, ha akkor most a férfiakra is kiterjesztenék. Mire fel?

Közben meg persze egyre kevesebb a dolgozó.

2017. febr. 4. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!