Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Jobb vagy baloldalinak tartod...

Jobb vagy baloldalinak tartod magad?

Figyelt kérdés
indokold is meg, hogy miért, illetve mit gondolsz a másik oldalról?
2017. jan. 24. 19:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
hááát,nemsokat hallani a fősodratú jobbaldaliaktól olyanokat pl az Államokban,hogy megakarnák őrizni hogy európaiak legyenek többségében a lakosok stb.éppen ezért az alternatív jobb,identitás politika,európai embereknek világszerte a 21.században.
2017. jan. 25. 08:21
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Baloldali vagyok, mert

-a társadalmi különbségek csökkentését szeretném,

-az esélyegyenlőség megteremtését fontosnak tartom,

-a szegények és elesettek felemelését tekintem a politika céljának.

Zöldpárti vagyok, mert

-a bioszféra egészséges működését és a társadalom fenntarthatóságát fontosabbnak tartom a gazdasági növekedésnél,

-mert a klímaváltozást, biodiverzitás krízist és a környezetszennyezést az emberiség létét fenyegető legnagyobb veszélynek tekintem.

Liberális vagyok a személyes szabadságjogok biztosításában, az emberiség tagjainak jogegyenlőségében, a jogállamiság és demokrácia elveiben, de nem vagyok a liberális gazdaságpolitika híve, mert nem hiszek a piac szabályozó erejében hanem hiszem, hogy erős társadalmi újraelosztásra és szabályozásra van szükség.

Pacifista vagyok, nem hiszek a viták erőszakos rendezésében és hiszem, hogy az emberiségnek békében kellene élnie egymással.

Kozmopolita vagyok, mert az emberiség érdekeit a csoportérdekek és mindenféle nacionalizmus elé helyezem, a sovinizmust éppúgy elítélem, mint a nemzeti protekcionalizmust, vagy a rasszizmust, szexizmust. Hiszek abban, hogy a nemzetállam egy elavult jogintézmény és létre kell hozni mihamarabb az emberiség közös otthonát, hívhatjuk akár Földi Egyesült Államoknak, akár Világállamnak.

Demokrata vagyok, mert hiszem, hogy a döntéseket kollektív módon az emberiségnek kell meghoznia, nem kiválasztott egyeseknek.

Konzervatív vagyok abban, hogy meg kell őriznünk természeti és kulturális örökségünket (konzervere=megőrizni értelemben), de nem kívánom megőrizni sem az elavult nemzetállami struktúrákat, sem a társadalmi különbségeket ember és ember között, sőt ezeket mihamarabb megszüntetni kívánom.

Nemzeti vagyok abban, hogy hiszek a történelmileg kialakult nemzet kulturális erejében és értékében, a nemzetet tisztán kulturális fogalomként tekintem, de károsnak tartom a nemzet fogalmának politikai használatát. A nemzet soha többé ne legyen politikai kategória, hogy viszont kulturális szerepét betölthesse e helyett. A világ bárhol élő magyarjait nemzettársaimnak tekintem, akkor is ha román, ukrán, szlovák, vagy szerb vagy amerikai állampolgárok. Viszont hiszem, hogy az államról csak az állampolgárok rendelkezhetnek, a nemzet kültagjainak az állam ügyeibe beleszólást nem szabadna engedni. Aki viszont Magyarországon él és dolgozik annak kérésre meg kell adni a magyar állampolgárságot.

2017. jan. 25. 09:22
 13/14 anonim ***** válasza:
32%
Jobboldali, hisz van bennem nemzettudta, magyarnak vallom magam, és nagyon nem tetszik a kommunizmus, a baloldali populizmus, az eladósítás, tönkretétel, minden más társadalmi csoport (pl. bevándorlók) támogatása a magyarokkal szemben, a nemzetellenesség, nemzetietlenség, stb. Amiket a baloldalról mondanak, az mese habbal. A fejlődést pl. a baloldali kormányok úgy képzelik el, hogy hiteleket vesznek fel, és eladósítják az országot, ami garantáltan visszafejlődéshez vezet.
2017. jan. 25. 11:10
 14/14 anonim válasza:

Vegyes, mint ahogy itt sokan leirtak.

Nem tetszik a

* jobboldaliakra jellemzo nacionalizmus, az, hogy a nemzet egyseget nagyon kemenyen meg kell orizni, a szokasok es a tortenelmi szemelyek fontossaga, az idegen kulturaktol a tavolodas

*ugyanakkor az sem tetszik, hogy mindenfele teljesen mas kulturaju embereket befogadunk, az arabok hirhedten nehezen integralhatoak mas tarsadalmakba, szoval tulajdonkeppen az europai es amerikai embereket szivesen latom hazankban, mert kulturankban nincs nagy kulonbseg, es szeretem europa sokfeleseget, mert azert meg is egy egyseget alkot

Fontosak szamomra

*az individualis szabadsagjogok: a sajtoszabadsag, a lelkiismereti szabadsag

*egyetemes emberi jogok amik egyre inkabb hatraszorulnak, pedig ez a felvilagosodas meg az allamok keletkezesenek egy oriasi jelentosegu szerzemenye volt

2017. jan. 28. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!