Ha elvileg globális felmelegedés van, akkor mi ez a -20 fokos helyzet magyar földön?
"Lazy Lover!
A globális felmelegedés az attól globális, hogy rohadtul nem csak kis hazánk 93ezer négyzetkilométerére vonatkozik!"
Ajajj...
Most egy nagymagyart próbálsz meggyőzni, hogy Magyarországon kívül is van élet?
Kösd fel a gatyád! :D
"De ez nem azt jelenti, hogy mindenhol, minden egyes nap melegebb van, mint előtte."
De, azt jelenti. Azt jelentené. A globális nem átlagot jelent. Hanem az egészre vonatkozót. A globális azt jelenti, hogy mindenhol megtörténik. De mivel dehogy történik meg, a kifejezés nem helyes.
"a nyarakról meg ne is beszéljünk, hogy milyen melegek, meg hosszúak lettek"
Tényleg? A nyarak hosszúak lettek?
A tavalyi év volt az első, amikor a konvektor csak három hónapig nem üzemelt. Júniusban még fűtöttünk, szeptemberben már megint. Gyerekkoromban ez hat teljes hónap volt.
Nyolc után csak meleg pulóverrel ültünk ki a teraszra.
A légkondit be sem kapcsoltuk.
Méghogy meleg, hosszú nyarak.... Gyerekkoromban voltak olyanok. 50 éve... Amiikor hajnalban felkeltünk szellőztetni.
Hát ezt már néhány éve nem teszem.
24! Te is ugyanazt a hülyeséget nyomod mint a kérdező, meg pár khm tájékozatlanka, volt egy nyár, amikor nem dőltek sorra a melegrekordok, meg nem haldokoltunk a szaharai hőségben, akkor már beszélsz hülyeségeket, hogy nincs is globális felmelegedés, ja, csakhogy tudd az előző 4-5 nyár meg rekordok sorozatát döntötte, például 2015 nyarán rekordhosszúságú több mint két hetes hőségriadó volt.
Arról meg nem tehetünk, hogy érszűkületes lettél öreg korodra, így lassul a keringés, emiatt rosszabb a hőháztartásod és kell állítólag a konvektor még májusban is, akkor ajánlom ne feküdj sokan egy pózban, mert akinek ilyen rossz a keringése, annál akár két óra kialakulhat decubitus ulcus (felfekvés fekély)
# 22/25 Időpont ma 14:14
Globálisan emelkedik az átlaghőmérséklet te barom.
"Tényleg? A nyarak hosszúak lettek?"
Tényleg, a nyarak hosszúak lettek! Májusban már 30fok van napközben október elején meg még.
Mi is tudunk mesélni, mikor én gyerek voltam volt október 6.-án sulis megemlékezés, akkor még mindenki hosszúujjúban volt, két-három éve meg a fél ország még mezítlábas papucsban slattyogott októberben.
De nem is a nyár megnyúlása a feltűnő, hanem a tél eltűnése.
Gykorlatilag a december olyan mint október, a január olyan mint a november volt régen, régen novemberben gyakran havazott például, februárban meg áprilisi idő van gyakran 10-15 fok plusszal.
"Kapaszkodj meg,a legenda szerint régen télen valami titokzatos fehér,hideg anyag hullott alá az égből,amit hónak hívtak."
De jó hogy szólsz! El nem tudtam képzelni, mi a fenét lapátolok reggelente. Először, hogy egyáltalán eljussak a kapuig, azután, hogy a kapum elötti járókelők közlekedni tudjanak.
"régen novemberben gyakran havazott például"
Például...a tavaly november 13-án akkora hó hullt mifelénk, hogy a kis tujáimat mind letörte.
Mikor dél felé megpróbáltam utat vágni a kapuig, akkor láttam, hogy a szomszéd ássa ki az autóját. A harmadikra sikerült eltalálnia, melyik az övé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!