Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha valakinek az Édesapja...

Ha valakinek az Édesapja KISZ-titkár volt a Kádár rendszerben, akkor az gáz?

Figyelt kérdés
2010. máj. 4. 14:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A Kádár rendszerben volt KISZ-tag
2010. máj. 4. 15:47
 12/20 A kérdező kommentje:
Ja, bocs benne van a kérdésben :)))))))
2010. máj. 4. 15:48
 13/20 anonim ***** válasza:

Én 76-tól kb.82-ig KISZ-tag voltam, ti. felvételizni e nélkül illuzórikus lett volna akkoriban. Majdnem hogy kötelező volt továbbtanuláshoz. De itt a cezura: aki ennél tovább ment, az sem kényszerből cselekedő, sem talpig becsületes a kor megítélése szerint már nem lehetett.

A KISZ titkár igazi komcsi, és mi már akkor is annak tartottuk! Féltünk tőle, az azzal járó megvetést csak karrieristák vállalták fel, az már stréberkedének számított.

Mivel előnyökkel járt, vagy bányász szülővel, vagy/és céltudatos kitartó törtetéssel lehetett ilyesmit elérni.

2010. máj. 6. 17:44
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy leírta :) !
2010. máj. 6. 17:48
 15/20 anonim ***** válasza:

Fontos hogy édesapád KISZ tag, vagy KISZ titkár volt-e, mert ez bizony két ALAPVETŐEN KÜLÖNBÖZŐ helyzet!

A gimnáziumban pl. kötelező volt a KISZ tagság(kivétel Pannonhalma, de nem is lehetett onnan tanár).

Ezzel szemben egy-egy iskolában legfeljebb 4-5 KISZ titkár volt!

2010. máj. 6. 17:49
 16/20 A kérdező kommentje:

Először volt KISZ tag, de aztán meg választották, hogy legyen KISZ-titkár. :)

Szóval, volt mind kettő :)

2010. máj. 6. 17:56
 17/20 anonim ***** válasza:

A KISZ titkár az EGY FUNKCIONÁRIUS, az intézeti vezetőség beleegyezési joggal felruházott tagja. Igazgató-szakszervezet-KISZ(vagy üzemben a párt)ez volt a hatalmi háromszög. Ha valakit pl.politiai okból eltanácsoltak az iskolából csak a KISZ titkár beleegyezésével tehették. De facto a hatalmat gyakorlók egyike volt. Tehát bűnös.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy általában okos, kitartó személyt igyekeztek tenni erre a posztra, és több tehetséges ember tudatosan fel is vállalta, a "ha én nem csinálom csinálja más" illetve az " még száz évig úgyis itt lesznek az oroszok" meggondolásából.

2010. máj. 6. 18:09
 18/20 A kérdező kommentje:

Az apukám becsületes volt, meg lehetett rá számítani :)!

De, most én magam Jobbikos vagyok, ezért kérdeztem meg, hogy gáz-e?

2010. máj. 6. 18:17
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem esett messze az alma a fájától.
2010. máj. 6. 18:27
 20/20 Sz1u ***** válasza:

Nem feltétlen önként vállalták el az emberek annak idején ezeket a pozíciókat. Ezért ebben az esetben nem gáz. Ha önként vállalta el, akkor sem feltétlen meggyőződésből, hanem az előrébbjutás végett (értsd pl. anyagi jobblét), akkor sem gáz. Ha meggyőződésből vállalta el... hááát...ööö...az egy kicsit gáz. De akkor sem értem, hogy milyen szervezet ez a Jobbik, hogy az apáink "bűneiért" nekünk kellene szívnunk?

Tehát, hogy érdemben is válaszoljak: NEEEM gáz!

2010. okt. 31. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!