Szerintetek minden társadalom szerves része a szegénység?
Szövegkörnyezettől függően, de gyakran elhangzik a mondat, hogy "tanultál volna", vagy hogy "te hibád, hogy nem keresel többet" stb.
Kérdem én, az, hogy mások kevesebbet keresnek és rosszabb az egzisztenciájuk, nem-e egy elkerülhetetlen jellemzője a társadalomnak?
Ha mindenki diplomás lenne, akkor diplomások takarítanának nyilvános mosdókat, és diplomások dolgoznak minimálbéren.
És még mielőtt valaki jönne a külfölddel, hogy "de ott a takarítót is megfizetik", ne feledjük, hogy a rengetek külföldi multicég rajtunk söprik be a profitot, egyszóval az ő gazdagságukat részben mi finanszírozzuk.
UI.: ettől még nem vagyok a multik ellen, nem ördögtől valóak, csak vegyük észre, hogy ha win-win is a felállás, akkor is ki nyer rajta többet.
a szegény kifejezés egyfajta zsargon amit sokféleképpen lehet értelmezni.
én inkább ugy értelmezném, mekkora mértékben fügsz másoktól mennyire vagy szabad.
autóval jársz busszal vagy arra sincs pénzed?
bárhol vehetsz kaját, csak a tescoban vagy éhezel?
stb
aki tanult annak jobbak az esélyei
aki nem az jobban függ másoktól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!