Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogyan kell átlépni Ukrajnába...

Hellboy66 kérdése:

Hogyan kell átlépni Ukrajnába Tiszabecsen? Pontosan? Lépésrol lepesre.

Figyelt kérdés
Határ, átlépés

2016. dec. 6. 10:54
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Bal és utána jobb, aztán mikor elfogyott kezded elölről.
2016. dec. 6. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Én már pár éve nem voltam, Tiszabecs maga az nincs előttem, bár szerintem kisautóval voltam már ott, de kamionnal voltam más ukrán határokon is. De kb. így:

Mint a legtöbb határon. A magyar sima ügy, átadod az útleveled, megkérdezik hova mész és miért, van - e valami bejelenteni valód (bár ezt inkább majd hazafelé feszegetik).

Jön az ukrán. Az összes poszt - szovjet határ kb. egy kaptafára működik, lesz egy beengedő katona a sorompónál. Ez fog adni egy kétrészes, középen perforált "emmigrációs papírt". Azért, hogy ezt odaadta, némi aprópénzt vár, amikor én voltak utoljára kb. 6 éve, akkor ez 200 forint volt.

Ezt a papírt kitöltöd, ukránul és angolul van pár rovat, nem nagy ügy. Aztán lesz egy útleveles meg egy vámos, nekik odaadod az útleveled meg ezt a papírt, annak majd letépik a perforáció mentén a felét. Ezt a papírt próbáld meg nem elveszíteni, mert hazafelé is kérni fogják. A vámos benéz a csomagtartóba, ha olyan kedve van, aztán balra el.

Személykocsival kb. ennyi, nem nagy ügy. Légy udvarias, mindent mondanak, mutatnak.

Hazafelé inkább még a magyar szívózik, egyik - másik igazi bunkó.

2016. dec. 6. 11:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Miért érdekel ilyen részletesen? Csak nem csempészni akarsz valamit? :D
2016. dec. 6. 12:25
 4/5 anonim válasza:

A magyar oldalon odahajtasz a határellenőrző bódéhoz, és megmutatod az útleveledet.

Kapsz egy papírt, amire fel kell írni, hogy az autó órája hány kilométeren áll és hány liter benzin van a tankban.

A felírás után talán kérdeznek pár dolgot, pl. miért mész ki, voltál már-e kint ezzel az autóval, tiéd-e az autó, meddig maradsz.

Ezután kiengednek és hajthatsz át az ukrán oldalra.

Közvetlenül a határvonal után pár centivel lesz két detektor az út két oldalán, amik között lassan át kell hajtani az autóval. A detektornál vár egy katona, aki ad egy papírt, erre fel kell írni pár adatot, amit kérnek.

Ezek után oda kell hajtani az ellenőrző bódéhoz, ahol útlevelet kérnek, kocsipapírokat kérnek. Ha a kocsi nem a tied, akkor legyen nálad közjegyző által hitelesített kölcsönadási szerződés, vagy ezer forint.

Ezek után kihajthatsz az ellenőrzőpontról Ukrajna felé.

Hazajövetel:

Ukrajna felől jöve a határátkelő egész területét egy sorompó zárja le, amit egy katona őriz. Mutasd meg neki az útleveledet, erre ő ad egy papírt, amire adatokat kell felírni, és beenged az ellenőrzőpontra.

Az ellenőrző bódénál mutasd meg a papírt és az útleveledet, átnézik az autót, pár kérdést és továbbengednek Magyarország felé.

A magyar oldalon be kell mutatni a benzines papírt, amit még kifele menetkor adtak, valószínűleg nagyon benéznek mindenhová a kocsiban és parancsolgatóak, szigorúak lesznek. Ha minden ok, továbbengednek az ország belseje felé.

2016. dec. 6. 16:49
 5/5 anonim válasza:

No akkor konkrétan naprakészen :

Behajtasz a magyar határra. Az útlevélkezelőnél kiszállsz, odaadod az útlevelet, felnyitod a csomagtartót. Ezután előrébb hajtasz a következő bódéhoz, a vámosnak szintén útlevél, csomagtartó. Kitölteni már nem kell semmit sem!

Ezután visszaadja az útlevelet, mehetsz. Beérsz az ukrán oldalra. A sorompónál a katona felírja a rendszámod, megkérdezi hányan vagytok azt is felírja, nyitja a sorompót, előrébb hajtasz, megkapod a papírt. Pénzt NEM adsz neki. Ezután előrébb hajtasz a vámra. Az ukrán vámosnak és kutatónak nyitod a csomagtartót (ha először mész, akkor szólj nekik, mert alváz számot fognak nézni), odaadod az útlevelet és a papírt a terepruhás útlevél kezelőnek. Lepecseteli, visszaadja, ezután a mellette lévő bódéba, a kék ruhás vámosnak odaadod az útlevelet és a papírt. Lepecsételi. El indulsz, a következő soromponal odaadod a katonának a papírt, viszlát. Ukrajnában vagy, Tiszaújlakon.

Üdv, egy tiszaújlaki.

2016. dec. 8. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!