Mire jó ez a fajta diszkrimináció?
Gondolok itt most arra, hogy átnéznek valakin vagy éppen nem részesítenek előnyben, mert más származású. A magam részéről édesapám japán, őt is elég sok bántás érte, ugyanúgy engem is. Az általánosiskolától kezdve a középsikolán át szinte mindenkinek volt valami gúnyos megjegyzése rám, valamint nem olyan rég fejeztem be az egyetemet, ahol kicsit normálisabb emberekkel találkoztam és érdeklődtek felőlem. Innen ismertem meg a barátnőmet is, akivel már lassan 1 éve vagyunk együtt.
Most konkrétan azért tettem fel ezt a kérdést, mert akárhova jelentkeztem, mondvacsinált okokból visszautasítottak, holott nekem az a végzettségem. Van egy srác, akivel egy egyetemre jártunk és őt elsőre felvették arra a helyre, ahol nálam arra célozgattak, hogy nem látnak szívesen.
Mire jó az, ha előbb felületesen bírálnak az emberek, ahelyett, hogy először a munkavégzés minőségéről győzödnének meg? Legalább is tapasztalataim alapján én ezt látom.

Pedig a japánokat szeretik a magyarok ,főleg a fiatalok.
Nagy népszerűségnek örvend a japán kultúra, gasztronómia.

Keserű a szőlő, mi?
Japán vagy sem, a magyar proli szellemiség azért megvan benne, kapásból másokat hibáztatsz a sikertelenségeidért és meg se fordul a fejedben, hogy netán veled lenne a baj.

Én sem egészen értem, talán kínai származásúnak néznek.
A legjobb tudomásom szerint a japánok népszerűek hazánkban, a legtöbb ember felnéz rájuk.

Hogy a csodába került ide édesapád Japánból? Gondolom, ide nősült. Hát én Japánban telepedtem volna le.
Kérdésedre válaszolva, nem tudok róla, hogy a japánokkal szemben lenne bármi "ellenszenv" a magyarokban. Persze vannak kivételek.
Mindenesetre első munkahelynél gyakran szubjektív dolgok is számítanak.

"Mindenkinek vissza kell mennie oda ahonnan jött. Ez az élet rendje."
Akkor csomagolj és menj vissza az Etelközbe!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!