Szerintetek milyen fizetést érdemel egy friss diplomás?
Figyelt kérdés
Olyan 200ezer kezdőfizu már jónak számít? Tudom, hogy függ a végzettségtől is. De hogy is van ez?2016. dec. 2. 17:43
11/15 anonim válasza:
"Németországban miért ér ugyanaz a munka 3-4szer annyi fizetést? "
Nem ugyanaz a munka. Ott sokkal nagyobb erteket allitanak elo a dolgozok, nagyobb is a kereslet a munkajukra, azert kapnak tobbet.
12/15 Koplárovics Béci válasza:
Amennyit ki tud harcolni magának. Ez egyrészt függ attól, hogy mit tud, mi ragadt rá az egyetemen, vagy előtte, vagy utána, vagy bárhol. Értsd: egy "valahogy" lediplomázott mérnök is lehet teljesen inkompetes a saját területén. Másrészt attól függ, hogy mennyire tudja eladni, mennyire tudja menedzselni magát. Szerintem minden egyetemen van (ha nincs akkor kellene, hogy legyen, vagy az értelmesebbje tanulhatná saját magától is) valamilyen önmenedzselési tárgy. Ehhez hozzátartozik az is, hogy ne csak kukán ülj az interjún, ha már egyszer eljutsz odáig, ne csak betanult frázisokat tudj mondani, hanem tényleg legyél AZ, ne csak egy a sokból. Harmadrészt persz az sem árt, ha a szak, amit elvégzel, legyen valamennyire piacképes. Vagyis hiába tudsz, ha nincs is hely, ahol megmutasd amit tudsz.
13/15 anonim válasza:
na 19:50 Nár mefint ezzel a güleséggel jössz?
15/15 anonim válasza:
ha a szakképzetlen jelenleg 111, a szakképzett 129, akkor én a diplomást olyan 140-180 keződre raknám, végzettségtől függően. Egy 3,5 év alatt kitermelt bölcsész nem hinném, hogy többet érne, mint egy 2 év alatt kitaníttatott autószerelő, csak a példa kedvéért. Itt keleten igaz szeretnek minimumot adni, még akkor is, ha ennyiért már lassan nem is vállalnak munkát az emberek, szóval ilyen alapon matekoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!