Mi lenne az államok és az emberiség célja?
Egyéni vélemények érdekelnek.
A minél nagyobb jólét és szabadidő elérése minél több ember számára? Vagy esetleg a technológiai fejlődés a szingularitásig?
Szóval ilyenek. Mi az a cél, ahová tartanunk kellene?
Élni, és élni hagyni. Mindenkinek.
Az államok célja az kéne, hogy legyen, hogy minden ember aki az államban él, normális, emberi körülmények között, biztonságban és jólétben éljen, és ne kelljen azon izgulniuk, hogy bárki veszélyeztetné őket, vagy nem kerül kenyér az asztalra minden nap.
Az emberek, vagyis a nép célja pedig ennek az emberi oldalának megvalósítása, vagyis másokkal együttműködőn élni, és élni hagyni másokat.
Lenni olyannak amilyenek vagyunk és nem zargatni másokat, ha ők mások.
Az emberiség célja? Nehéz lenne megmondani.. szerintem érdemes lenne az élőhelyünket (Föld) stabilan megtartani és békében tartani, és miután ez megvan, nyitni a külvilág felé, kolonizálni, békében terjeszkedni. Nem terület és hatalom szerzése céljából, hanem abból a célból, hogy a fenti békés életet meg lehessen élni anélkül, hogy túlzsúfolódnánk a Földön. Bolygó van elég, én nagyon remélem, hogy nem pont az a bolygó kell majd az emberiségnek, ahol már mások laknak...
Az államoknak szerintem nincs céljuk. Az éppen aktuális politikai vezetők a saját céljaikat adják elő állami célként.
Az emberiség célja szerintem maga az élet, szembenézni az új kihívásokkal, minden körülmények között fennmaradni, békében, biztonságban, kényelemben élni.
A legtöbb ember számára a saját boldogsága, boldogulása a fontos. Az már egyéni, hogy ki, mitől lesz boldog.
Szerintem nincs cél, ahova tartunk.
Nyilván kutató csoportok, cégek rendelkeznek konkrét célokkal. De maga az emberiség nem.
Szóval most akkor céltalanul vagyunk?
Ennek nem sok értelme van így.
Az emberiség célja az apoteózis, vagyis a szellemi, tudományos, technológiai és erkölcsi fejlődés révén az istenség szintjének elérése. Megismerni a világot, megérteni a működését és jobbá tenni azt.
Az "államok" így többes számban szerintem értelmét vesztette. Az emberiségnek nyilvánvalóan egy államot kellene alkotnia. Az állam célja a közjó szolgálata, vagyis az emberiség közös érdekeinek védelme.
Az állam az állampolgárok által létrehozott identitás, mely javára lemondanak bizonyos jogaikról, cserébe az állam megvédi őket egymástól és külsö fenyegetésektől. Ilyen módon az állam célja a minél nagyobb biztonság fenntartása minél kevesebb jog elvételével. Ez elég általános, de azt hiszem, minden vitás kérdés visszavezethető erre a mintára.
Az emberiség célja a fennmaradás, hiszen mégis állatok vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!