Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek van abban valami,...

Szerintetek van abban valami, hogy általában házastársak alkalmazkodnak a másik politikai véleményéhez?

Figyelt kérdés

Csak úgy általánosságban kérdezem, ez nem egy állítás, saját meglátásokat kell írni.

De például a mi szűkebb, és tágabb családunkban is azonos nézeteket vallanak a házastársak politikailag.

Például apukám jobboldali (és az ő részéről mindenki az) anyukám szintén, miközben az anyai rokonok közül mindenki baloldali, sőt az idősebbek közül van igazi kommunista is.

Azon gondolkoztam, hogy vajon miért pont anyukám az egyetlen jobboldali arról az ágról, és talán valami alkalmazkodás lehet benne.

Bár az megint érdekes,hogy anyukám történelmileg sokkal jobban tud dolgokat, és logikusabb érvekkel tud kiállni a jobboldali érvek mellett, illetve hevesebb indulatokkal harcol is, de ez meg lehet csupán intelligencia.

Személy szerint nem ismerek olyan házaspárt akik különböző nézeteket vallanak, esetleg olyat aki nem ért egyet korlátlanul a házastársa véleményével, de úgy nagyjából mégis ugyan azt gondolják.

Természetesen ezt nem tartom törvényszerűnek, biztos vagyok benne,hogy vannak különböző politikai nézeteket valló párok is, de érdekelne,hogy másoknak a családjában ez hogy működik?

2016. okt. 16. 19:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Apám fideszes, én lmp-s vagyok, nővérem pedig jobbikos. Anyukám nagyrégen balos beállítottságú volt, de már akkor sem érdekelte a politika, szemben az ő szüleivel, akik balosak. A család többi részét nem izgatja a kérdés.

Ahogy láthatod nálunk elég színes a paletta, de a szüleim el is váltak, ha ez segít a hipotézisedben.

2016. okt. 16. 19:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Segít, bár kétlem,hogy emiatt váltak el :)))

Köszönöm a választ!

2016. okt. 16. 19:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Nagyapám rühelte a kommunistákat. Ki tudja miért? Lehet azért mert agyba főbe verték mikor nem akarta badni a földjeit a tsz-be. Ez miatt érdekes módon nagyanyám is útálta a kommunistákat . És ez az érzés kísérti a családot azóta is . Tehát mi inkább jobb oldaliak vagyunk.
2016. okt. 16. 19:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs.
2016. okt. 16. 20:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én feleségemet hidegen hagyja a politika, de amúgy egyforma nézeteket vallanánk valószínűleg.

Én inkább onnan közelíteném meg a kérdést, hogy az azonos (politikai) értékrendű emberek könnyebben egymásra találnak, legalábbis Magyarországon ez van annyira megosztó téma sajnos, hogy tönkretegyen egy kapcsolato

Nekem se jutna eszembe kikezdeni egy fészbukon migránsozós lánnyal, ahogy biztos vannak olyanok is, akik undorodnak az olyan migránssimogatóktól, mint én.

2016. okt. 16. 20:15
 6/6 A kérdező kommentje:

Nekem személy szerinte eddig csak "liberális" barátnőim voltak, és a hozzám legközelebb álló lány is ekte liberális, mégis jól megvagyok vele.

Természetesen a korábbi párkapcsolataim elhalásának egyáltalán nem volt politikai oka, inkább jó volt vitatkozni róla, de elgondolkodtató,hogy hosszútávon is ellehetne e viselni.

2016. okt. 16. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!