Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy akik...

Ylyria kérdése:

Miért van az, hogy akik migránsellenesek, vagy csak úgy átlagban jobboldali gondolkozásuak nem tudnak vitatkozni csak veszekedni? Miért reagálnak rögtön hevesen arra, ha te nem úgy gondolsz valamit mint ők?

Figyelt kérdés

Ma előkerült az osztályban ez a migránskérdés és 4 másik gyerek határozottan kijelentette hogy az a megoldás ha lelőjük őket. Mondtam, hogy én nem így látom és értelmes indokokat akartam felhozni a véleményem mellet, de ők rögtön rám ordítottak, hogy: "Miért ha az anyádat ott erőszakolná a sarokban mit mondanál?! Megkínálnád csokival?!"

Pedig szerintem én nem vagyok az a nagyon szélsőséges migránspárti, mivel én úgy gondolom, hogy a háborút kellene megfékezni. A nagyhatalmak, ha akarnák egy hónap alatt végetvethetnének a háborúnak, megvannak hozzá az eszközeik aztán visszatérhetne mindenki a hazájába. A szegénység miatt bevándorlókkal pedig meg kéne ismertetni azt, hogy hogy miből élhetnek meg a (nagyhatalmak miatt) egyre inkább elsivatagosodó hazájukban és munka lehetőségeket és szakmatanulási esélyt kéne adni. Most nem mindegy, hogy az a Suzuki gyár jó termőtalajon vagy a sivatag közepén áll ha vannak képzett munkások.

2016. szept. 27. 14:59
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

#9 köszönöm, te felfogtad mit kérdeztem!!!!😁 😍 🙌 👏

Többiek:a kérdésre válaszoljatok, illetve a Korán félreértelmezői vannak a hitetlen=nem ember állásponton, bár valóban sajnos belőlük is egyre több van, de erről nem a vallás tehet. Illetve az afrikai országokban pont az a probléma, hogy a "képezzék őket saját pénzből" nem megvalósítható viszont ebből csak az emberek képzéséből lehet kilábalni. Ez egy ördögi kör amit az emberi "nem érdekel oldja meg ő" táplál.

2016. szept. 27. 19:05
 12/23 A kérdező kommentje:
*képzéséből helyett képzésével
2016. szept. 27. 19:11
 13/23 anonim válasza:
3%

A migránsok képzése?

Ez még viccnek is rossz.

Azok tényleg békével jöttek kik embereket ölnek, robbantgatnak, nőket erőszakolnak.

2016. szept. 27. 23:07
 14/23 A kérdező kommentje:

Itt nem csak a migránsokról, hanem a nem embernek való országokban élőkről van szó. És én egy szóval nem mondtam sem azt, hogy engedjük be őket sem azt, hogy nincsenek köztük terroristák. Azért kell taníttatni őket, mert itt nyugaton is akkor szorult háttérbe a vallási fanatizmus amikor az emberek iskolázottak lettek.

Ha nem a taníttatás, akkor mi a megoldás a helyzetükre szerinted?

2016. szept. 28. 15:03
 15/23 anonim válasza:
40%

Nincs békés megoldás.

A nagy részük még olvasni sem tud. (nem is akarnak)

2016. szept. 28. 19:58
 16/23 anonim ***** válasza:
40%

"Ráadásul a 4-ből 3 normális"

Na, ez itt a gond. Az az egy. Akiről nem lehet tudni, hogy melyik. Ő fog majd robbantani, késelni, erőszakolni. A három "normális" pedig békésen eléldegél a segélyekből, amit a csúnya, rasszista adófizetőktől kap.

2016. szept. 29. 19:44
 17/23 A kérdező kommentje:

A 4-ből 3 normálist, nem a migránsokra mondtam, hanem a 4 gyerekre aki ordítozott velem. Légyszi figyelj mit írok, ha már válaszolsz.

Abban viszont igazad van, hogy nem lehet kiszűrni. Ezért mondom azt, hogy nem kell őket beengedni, amióta azon gondolkozunk, hogy most mi legyen már háromszor is véget lehetett volna vetni a háborúnak és mehetnének haza.

2016. szept. 29. 20:33
 18/23 anonim ***** válasza:
59%
Magyaroknak mindig kell, egy ellenség(most migránsok) akit okolni és gyűlölni lehet bármi történik.
2016. okt. 2. 14:44
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Először is tegyük tisztába a dolgot. A migránsok és a menekültek nem egy és ugyanazok... migránsok például azok a magyarok is akik Ausztriába vagy Londonba mennek munkát vállalni papírral. A közel keletről jövő emberek pedig a "menekültek".

Az a baj hogy abban a térségben az emberek nem úgy gondolkodnak mint te vagy én, és a legnagyobb részük nem hogy képzetlen, hanem fegyelmezetlen és dolgozni sem hajlandó. Magyarországon is nehézségekbe ütközik az oktatási rendszer, na hát ott egyenesen katasztrófa lenne csupán a kiépítése is, aztán a működtetéséről ne is beszéljünk... szóval ezért nem érdemes abba a térségbe beruházni.

Majd egy 50-100 év múlva eljutnak arra a szintre hogy elkezdjenek gazdaságilag fejlődni és akkor nem lesz ez.

(pár száz éve még a keresztény egyház küldött hozzájuk gyerekeket gyilkolni a mostani fejlett európából :) )

Ja és hogy válaszoljak már a kérdésedre is, igen az emberek többsége ha ellentétes elvekkel találkozik, habozás nélkül elkezd személyeskedni és veszekedni. Ez természetes dolog a kevésbé fejlett régiókban. :)

2016. okt. 2. 15:46
 20/23 A kérdező kommentje:
Az utolsó két válaszolónak köszönöm.
2016. okt. 3. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!