Ha ennyien visszasírják a Kádár rendszert, miért volt egyáltalán rendszerváltás?
21:39, ami azt illeti, a mélyszegénység manapság olyan rohamléptekben terjed, hogy sokuknak nemhogy másfél, de fél kiló se jut. Őket speciel pont a vadkapitalizmus juttatta a tönk szélére. Innen nézve meg a gengszterváltás megbukott.
Az is igaz, hogy Kádár és az elvtársak is loptak rengeteget meg saját zsebre privatizáltak, ehhez viszont nem kell gengszterváltás - a politikus az ilyen, legyen szó bármilyen fajtáról, az lop. A levegőt sem veszi, hanem lopja. Ugyanezt csinálta Kurcsány és LiBajnai is, és a Viktátor is ezt műveli jelenleg. Az a kisemmizett polgárt rohadtul nem fogja érdekelni, hogy kinek a zsebébe folyik a pénze, őt az érdekli, hogy elszedik tőle - hogy ki, az mellékes.
Az oroszok pedig valóban bikás autókat tudtak gyártani. A teherautós Dakar Rallyt zsinórban egy ősrégi Kamazzal nyeri meg az illető már időtlen idők óta, mert a sok nyugati csodajárgány félúton ledöglik.
"A teherautós Dakar Rallyt zsinórban egy ősrégi Kamazzal nyeri meg az illető már időtlen idők óta"
Történetesen a Kamaz gyár óriási pénzeket öl annak az ősrégi járgánynak a fejlesztésébe, s többek között vadkapitalista magyar mérnökök is busás haszonért vesznek részt a fejlesztésében.
Nem sírják ennyien vissza, legfeljebb te és a környezeted, ezért tűnik soknak.
Továbbá aki "visszasírja", sokkal inkább a mostani helyzetét utálja. Csakhogy annak kiváltása nem "Kádár rendszerrel", hanem a Fidesz elsöprésével lehetséges.
Melyik korszaka a legjobb minden embernek? A fiatal kora. Ha én 60 éves leszek én is 15-25 éves koromra akarok visszagondolni, amikor még gondtalannak hittem az életet és sok szabadidőm volt és sok mindent megtehettem.
A fiatalság nosztalgiája a legnagyobb motiváció, amikor régi rendszereket óhajtanak vissza, csak a fiatalság elrepült, ha a régi rendszer vissza áll, nem lesznek már ugyan olyanok a napok, mert közben eltelt néhány év.
Abban viszont igaza van a Kérdezőnek, hogy a most dúló vadkapitalizmus iszonyatos módon pazarolja az erőforrásokat,és ez addig fenntartható, amíg vannak erőforrások - egy perccel sem tovább. Ha már nem lesz mit pocsékolni, nyomathatjuk szakmányba a filmes klisés "jaj mit tettünk, ha tudtunk volna" szánombánom-dumát. Igen, tudtátok, csak szartatok bele egy jókorát.
Szocializmusban ha nem tetszettél az állambácsinak, bevagonírozott és lelövetett. Vadkapitalizmusban nem ölnek meg, csak elszedik a pénzed, a házad, mindened, oszt kilöknek egy szál fogtömésben az utcára éhenhalni. Végeredmény szempontjából mindegy...
Régóta mondom, hogy Orbánnak az volt az egyetlen baja a Kádár rendszerrel, hogy nem ő volt Kádár.
De már egyre jobban közelít felé.
Csóró vagyok (igyekszem tenni ellene, szerencsére megtehetem a mostani rendszerben), mégse élnék Kádár alatt és a kapitalizmust "éltetem" (nem a "feudális vadkapitalizmus" formájában persze). Amiket felsoroltál, azokról rengeteg tanulmány született már, olvass utána, miért volt akkoriban munkája mindenkinek és milyen áron, mit csináltak a hajléktalanokkal, ami miatt nem volt tele velük az utca (főleg a "kapun belüli hajléktalanság" fogalmára érdemes rákeresned), kik kapták a legjobb lakásokat (kik is azok a rendszert kiszolgáló káderek, akikkel kivételeztek) stb.
"Az állam mindent a seggünk alá tolt."
Többek között emiatt is vannak most szegények, mert elvárják ugyanezt, amikor ez már Kádár korában sem volt hosszútávon fenntartható.
"Azért vannak szegények,mert gazdagok vannak.A világon mindenki élhetne egy jó életszínvonalon,csak nem lehet,mert az egyik milliárdos,a másiknak egy fillérje sincs."
A pénz nem olyan, mint a levegő, hogy az emberek "elszívják" egymás elől. Nagyon leegyszerűsítve, ha értéket teremtesz, lesz pénzed (kivéve persze egy korrupt rendszerben), mert hajlandóak fizetni érte, erről szól(na) a kapitalizmus.
"A pénz miatt nem támogatják az alternatív energiaforrásokat,mert hát az olajat el kell adni.Hogy tönkremegy a bolygó,az nem számít."
Az előző rendszerben még annyira sem foglalkoztak a környezetvédelemmel és a fenntartható fejlődéssel, mint napjainkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!