Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ezek alapján kommunista vagyok?

Ezek alapján kommunista vagyok?

Figyelt kérdés
Nem hiszek a kapitalizmusban.Szerintem államosítani kéne a gyárakat,üzemeket.A gazdagok,gyárosok,bankárok stb vagyonát el kéne kobozni és a társadalom fejlesztésére fordítani,vagy a szegényeknek adni.Az emberekkel kevesebbet kéne dolgoztatni.Régen több ember végezte azt a munkát,amit ma egy,most is ezt kéne.Szeretnék,ha az állam gondoskodna rólam,nem kéne attól félnem,hogy kirúgnak a munkahelyemről.Szeretem a hazámat.De a hávorúskodást elítélem,egy primitív,törzsi csetepaténak tartom.Szerintem végre úgy kéne gondolkodnunk,mint az egységes emberi faj és nem úgy,mint az USA vagy Oroszország.A háborúskodást meg kéne szüntetni,hisz mind egy faj vagyunk,én nem is értem,miért öl embert az ember.

#Kommunizmua
2016. szept. 11. 16:37
1 2
 11/17 A legböszmébb Feri ***** válasza:
Nem. Egyszerűen csak fiatal vagy. Majd felnősz.
2016. szept. 11. 19:00
 12/17 anonim ***** válasza:
Egy büdős kommunista vagy, menj innen Észak-Koreába.
2016. szept. 11. 19:03
 13/17 A kérdező kommentje:

Igen,ha nem lennének gazdagok,nem lenne ki befektessen.Ezért jönne a tervgazdálkodás.A Kádár rendszerben az állam jobban gondoskodott az emberekről,mint most.Erre gondoltam.Régen elvégezted a sulit,egyből kaptál munkát.Nem volt olyan,hogy kirúgtak a munkahelyedről,mert feleslegessé váltál.Nem kellett attól félni,hogy csődbe megy a munkahelyed és munkanélküli leszel,mivel a cég az állam keze alatt van,így csődbe sem mehet.Ráadásul a munka is sokkal lazább volt.Nem zsákmányolták ki az embert.Meg az életszínvonal jóval magasabb volt.Az emberek házat tudtak építeni.Manapság ki épül családi házat?Venni sem tudnak,nemhogy megépíteni.

Amúgy 18 éves vagyok.De már 14 éves korom óta ebben hiszek

2016. szept. 11. 19:31
 14/17 anonim ***** válasza:
Hozzátartozik Kádár elvtárs politikájához az is, hogy óriási adósságot halmozott fel; nem csoda, hogy ebből jutott a jóléti kiadásokra is. Aztán a rendszerváltáskor azért kellett eladni minden állami, jól működő vállalatot (pl. MAL - az évente termelődő profit töredékéért vették meg, melyre állami kamatmentes hitelt kapott a kedves elvtárs -- az egyenlőség jegyében természetesen), hogy ezt a hitelt tudjuk fizetni. De ha te 18 éves vagy, akkor erre nem emlékezhetsz.
2016. szept. 11. 21:04
 15/17 anonim ***** válasza:

13:

De miért kellene mindig mindent készen kapnunk? Az élethez a küzdelem is hozzátartozik, hogy igyekszünk többet kihozni magunkból. Ha kényelmes és biztos állásod van, sosem fogsz arra törekedni, hogy szakmailag fejlődjél, legalábbis az emberek többsége nem fog.

De gazdasági szemszögből is nézd a dolgot, a világ fejlődik, változik. Ha új technológiák jönneky azokateg kell tanulni. Ha humánus okokból nem rúgják ki azokat, akik nem akarnak új dolgokat tanulni, akkor az elvagjuk a fejlődés útját.

2016. szept. 12. 09:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Amúgy 14 és 18 éves korom között magam is kommunista nézeteket vallottam.
2016. szept. 12. 09:22
 17/17 A kérdező kommentje:

A kapitalizmus előbb volt,mint a szocializmus,szóval nem újabb a kapitalizmus.

Régen az ember segge alá tolták a munkahelyet,nem kellett attól félni,hogy kirúgnak.Az NDK-ban pl kaptál egy panelt,ha gyereked született.Ma családostul kitehetnek az utcára.Régen nem voltak hajléktalanok.A sógoromat 15 év munkaviszony után mindenféle előzmény nélkül kirúgták.40 év felett nem sok esélye van állást találni.Régen ilyen nem volt.Régen a felnőttek is gyakorlatilag ugyan abban a biztonságos kis világban élhettek,mint az iskolás gyerekek.Nem kellett stresszelni,létbiztonság volt.Tök jó lenne,ha ma is ez lenne.

A szovjetek voltak az elsők,akik kijutottak az űrbe,szóval lehet fejlődni így is.A bukást meg még mindig az olajválság okozta.A 60-as években is működött a szocializmus,a hitelek elött

2016. szept. 12. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!