Ezek alapján kommunista vagyok?
Igen,ha nem lennének gazdagok,nem lenne ki befektessen.Ezért jönne a tervgazdálkodás.A Kádár rendszerben az állam jobban gondoskodott az emberekről,mint most.Erre gondoltam.Régen elvégezted a sulit,egyből kaptál munkát.Nem volt olyan,hogy kirúgtak a munkahelyedről,mert feleslegessé váltál.Nem kellett attól félni,hogy csődbe megy a munkahelyed és munkanélküli leszel,mivel a cég az állam keze alatt van,így csődbe sem mehet.Ráadásul a munka is sokkal lazább volt.Nem zsákmányolták ki az embert.Meg az életszínvonal jóval magasabb volt.Az emberek házat tudtak építeni.Manapság ki épül családi házat?Venni sem tudnak,nemhogy megépíteni.
Amúgy 18 éves vagyok.De már 14 éves korom óta ebben hiszek
13:
De miért kellene mindig mindent készen kapnunk? Az élethez a küzdelem is hozzátartozik, hogy igyekszünk többet kihozni magunkból. Ha kényelmes és biztos állásod van, sosem fogsz arra törekedni, hogy szakmailag fejlődjél, legalábbis az emberek többsége nem fog.
De gazdasági szemszögből is nézd a dolgot, a világ fejlődik, változik. Ha új technológiák jönneky azokateg kell tanulni. Ha humánus okokból nem rúgják ki azokat, akik nem akarnak új dolgokat tanulni, akkor az elvagjuk a fejlődés útját.
A kapitalizmus előbb volt,mint a szocializmus,szóval nem újabb a kapitalizmus.
Régen az ember segge alá tolták a munkahelyet,nem kellett attól félni,hogy kirúgnak.Az NDK-ban pl kaptál egy panelt,ha gyereked született.Ma családostul kitehetnek az utcára.Régen nem voltak hajléktalanok.A sógoromat 15 év munkaviszony után mindenféle előzmény nélkül kirúgták.40 év felett nem sok esélye van állást találni.Régen ilyen nem volt.Régen a felnőttek is gyakorlatilag ugyan abban a biztonságos kis világban élhettek,mint az iskolás gyerekek.Nem kellett stresszelni,létbiztonság volt.Tök jó lenne,ha ma is ez lenne.
A szovjetek voltak az elsők,akik kijutottak az űrbe,szóval lehet fejlődni így is.A bukást meg még mindig az olajválság okozta.A 60-as években is működött a szocializmus,a hitelek elött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!