Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ezek alapján kommunista vagyok?

Ezek alapján kommunista vagyok?

Figyelt kérdés
Nem hiszek a kapitalizmusban.Szerintem államosítani kéne a gyárakat,üzemeket.A gazdagok,gyárosok,bankárok stb vagyonát el kéne kobozni és a társadalom fejlesztésére fordítani,vagy a szegényeknek adni.Az emberekkel kevesebbet kéne dolgoztatni.Régen több ember végezte azt a munkát,amit ma egy,most is ezt kéne.Szeretnék,ha az állam gondoskodna rólam,nem kéne attól félnem,hogy kirúgnak a munkahelyemről.Szeretem a hazámat.De a hávorúskodást elítélem,egy primitív,törzsi csetepaténak tartom.Szerintem végre úgy kéne gondolkodnunk,mint az egységes emberi faj és nem úgy,mint az USA vagy Oroszország.A háborúskodást meg kéne szüntetni,hisz mind egy faj vagyunk,én nem is értem,miért öl embert az ember.

#Kommunizmua
2016. szept. 11. 16:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%
Inkabb csak onbizalomhianyos vagy.
2016. szept. 11. 16:48
 2/17 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. szept. 11. 16:58
 3/17 anonim ***** válasza:
4%

Ez alapján még nem vagy kommunista. Nincs szó proletárdiktatúráról, gulágosításról meg hogy mindenki egyenlő módon részesül mindenből, holott pont ez volt a lényege a kommunizmusnak.

Mellesleg én se hiszek a kapitalizmusban, ugyanolyan kártékony és romboló, mint a kommunizmus, csak itt nem fejbelőnek géppityuval, hanem elszedik mindened és dögölj éhen. A végeredmény ugyanaz.

2016. szept. 11. 17:03
 4/17 anonim ***** válasza:
19%

Te inkább irigy vagy, és frusztrált. Attól mert a gazdagtól elveszed a vagyont és a szegényeknek adod, nem lesz örök jólét. Sőt, gazdagtól elveszed akkor nem tud miből befektetni és nem tud miből fizetni a kisembernek sem. De hozhatnék egy példát...gazdagtól elveszel, akkor a Kecskeméten gyártott Mercedest vagy a Győrben gyártott Audikat ki veszi meg? Hogyan lesz így munka az ott dolgozó gyári munkásokat?

Ami még érdekes hogy azt szeretnéd az állam gondoskodjon rólad, te meg vagy elégedve azzal amit az életedben eddig az államtól kaptál? (Oktatás, ezen belül az iskola minősége felszereltsége. Egészségügy szintén. Szerinted a járulékaid amit fizettél ahhoz mérten kapsz ellátást?)

2016. szept. 11. 17:13
 5/17 anonim ***** válasza:

Igen, az én megítélésemben az vagy. De hogy mennyire, és melyik ága, arra 6 sor nem elég eldönteni.

Egyébként az internacionalizmus független a kommunizmustól, csupán a legtöbb kommunista internacionalista is.

2016. szept. 11. 17:13
 6/17 anonim ***** válasza:
Hát,talán nem,de nem jársz messze tőle.Legalábbis egy "idealizált" kommunizmust képzelsz el magadnak,amilyen soha nem volt és soha nem is lesz.
2016. szept. 11. 17:18
 7/17 anonim ***** válasza:
Szerintem tapasztalatlan és buta vagy, nem kommunista.
2016. szept. 11. 17:20
 8/17 anonim ***** válasza:
Ezek alapján csupán hiányos ismereteid vannak az emberi társadalomról és az emberi természetről is.
2016. szept. 11. 17:22
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem kommunista, inkább agymosott/buta és valószínűleg szegény (vagy magadat szegénynek tartod).

Szegények mindig is lesznek. Ha "a gazdagok vagyonát elkobzod és a szegényeknek adod", akkor hülye lenne bárki is strapálni magát. Minél szegényebb(nek mutatja magát), annál többet fog kapni a gazdagokéból.

Ha "az állam gondoskodik rólad", akkor árvának születtél és állami gondozásban élsz. Az államtól nem várhatod el azt, hogy olyan életszínvonalat, megélhetést, stb. adjon, ami elég neked annyira, hogy te csak lógasd a lábad.

De csak tegyük fel egy pillanatra, hogy mindenki ezt a gondoskodást megkapná. Ekkor (és egyébként mindig) lesznek olyan emberek, akik úgy gondolkoznak, hogy "én még bevállalom a másodállást, alkalmi munkát,..., hogy egy kicsit több pénzem legyen". És voálá, máris ő a csúnya gazdag ember, te meg a szegény. Másrészt lesznek mindig, akik kétszer állnának sorba, vagy épp erősebbek és elveszik a gyengébbtől. Persze, mindenki mellé állíthatnál egy biztonsági őrt ennek elkerülésére, de őket ki védi meg?

Bocsi, elfáradtam. Legyen elég annyi, hogy nem vagy kommunista, de az álomvilág, amiben élsz, olyan messze van a cudar valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.

2016. szept. 11. 17:31
 10/17 anonim ***** válasza:
Akik szerint a kérdező nem kommunista, azok szerint ki a kommunista? Mert a kommunistáknál ez nem úgy jön, hogy egyből felakasztanák a bankárokat meg gulágra az ellenségeket, stb. Az már következménye annak, amit alapból hirdetnek Amit kérdező leírt, azok színtiszta kommunista nézetek, és sajnos tudjuk hová vezetnek.
2016. szept. 11. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!