Mi a véleményetek a "V mint vérbosszú" című film politika mondanivalójáról, illetve tartalmáról?
Figyelt kérdés
Megjegyzés: bár a film kitalált, nagyon sok minden megtalálható benne, ami a múlt-, illetve a jelen politikájában is megvan: még a főgonoszt egyértelműen Hitlerről mintázták és Hitleri politika van benne, látható egyértelműen olyan módszerek, amelyek mai pártok alkalmaznak. Én mindenkinek ajánlom azt a filmet.2016. szept. 9. 20:25
1/6 anonim válasza:
Szerintem nem annyira hitleri már (leszámítva a táborba hurcolásra való utalásokat), sokkal inkább a mai, burokban élő, fű alatt manipuláló politikusok felnagyított képét mutatja. Érdekes felvetés a katartikus befejezés - sajnos nem találom túl életszerűnek.
2/6 anonim válasza:
Én nem láttam rajta sokat. Egy diktatúra van benne, és az az üzenet, hogy az rossz... Nem hiszem, hogy Hitlerről mintázták, a gyengébbek kedvéért Hitler nagyon népszerű volt, míg a filmben szereplő diktátor egyáltalán nem.
3/6 A kérdező kommentje:
Viszont a beszéd közbeni mozdulatai, a propaganda, a vezetőség fenyegetése. Az alatta lévő emberek, akik mindent megoldásnak és óriási hatalmuk van, mégis az egy adott ember alatt helyezkednek el.
Ez mind-mind a náci Németországról és a Hitleri hatalomról lett mintázva.
2016. szept. 9. 21:26
4/6 anonim válasza:
Ha megmagyarázod magadnak akkor minek irod ki, hogy mi a véleményetek mikor igazából le se szarod ki mit gondol csak, hogy HITLER HITLER HITLER...
5/6 A kérdező kommentje:
3# miután nem Hitleren volt a hangsúly, csak róla mintáztak néhány dolgot, válaszokat vártam. A kérdés ez volt: "Mi a véleményetek a "V mint vérbosszú" című film politika mondanivalójáról, illetve tartalmáról?"
Azaz POLITIKAI mondanivalójáról.
2016. szept. 10. 23:03
6/6 anonim válasza:
Igazából ez tényleg inkább sztálini diktatúrára vall jobban mivel Hitler tényleg kedvelt embernek számitott a náci németországban. Am a film jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!