Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Történelem 8. -os felmérő...

Történelem 8. -os felmérő megoldása? II. világháború?

Figyelt kérdés

A 2. világháborúról lenne szó. Sürgős lenne, mert be kell adni egy hét múlva. Előre is köszönök minden választ.

1. Miért lépett be hazánk a II. világháborúba - az okot és az ürügyet is nevezd meg!

2. Sorold fel a szemben álló katonai szövetségek neveit, fő tagjait és vezetőit s!

3. Mi a holokauszt? Foglald össze történetét röviden! Emlékezz meg Anna Frankról is!

4. Mutasd be a háborús haditechnikát! Milyen újítások jelentek meg? Mitől volt "totális" a háború?

5.Miért okozott minden korábbinál több szenvedést a 2. világháború a polgári lakosságnak?

Köszönöm!!!

#politika #történelem #II. világháború #holokauszt #magyarorok #háborús haditechnika
2016. szept. 5. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:
9%
Nyisd ki a tankonyvet. Ott lesznek a valaszok. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor mi lenne veled a helyemben? 12-es 2.vh. tz. tizszer nehezebb. Ezekre ott vannak a konyvben a valaszok, emlekszek ra. Anno mi is ugyanezt a tz-t irtuk. Ez nagyon konnyu volt mar 14 eves fejjel is, pedig sosem voltam egy tortenelem zseni.
2016. szept. 5. 18:23
 2/7 anonim ***** válasza:
7%

Az internet világában nehogy már ezt nehéz legyen megoldani. Anno nekem még betárcsázós sem volt, csak könyvekre hagyatkozhattam és mégis sikerült megoldani mindent.

"Mi a holokauszt? Foglald össze történetét röviden! Emlékezz meg Anna Frankról is!"

Erről meg aztán akkor is találsz anyagot, ha nem keresed.

Hajrá, a Google a barátod.

2016. szept. 5. 19:05
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

ok az elso második becsi döntés

ürügy kassa

központi hatalmak churchill roosevelt stalin

tengelyhatalmak hitler mussolini hirohito

égő áldozat zsidó lány

rakéta meghajtás atombomba

mindent a haditechnikának a háborúnak vetettek alá mint a hadikommunizmus szóval fegyverek gyárak

mert rengeteg volt a civil lakosok halálozási aránya plusz rengeteg nőt megerőszakoltak sokakat elvittek táborokba

jöhet a plusz pont

2016. szept. 5. 19:48
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Központi hatalmak? A második világháborúban? Mehet a mínusz pont? ;)
2016. szept. 5. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:
szövetségesek mégis én válaszoltam bunkók legközelebb nem teszem ha ennyire nem érdekli a kérdezőt a válasz csak a mellébeszélés
2016. szept. 6. 14:53
 6/7 anonim ***** válasza:
88%

Ja, válaszoltál...

1. Még oké,

2. "Központi hatalmak" - epic fail, "fő tagjait és vezetőit " - a tagok sehol.

3. "Mi a holokauszt?" - gondolom nem a szó jelentésére kíváncsiak, bár megemlítése esetleg plusz pont. Anna Frank: zsidó lány - hát nem hiszem, hogy ennyi elég...

4. Jó válasz, de ki tudnám még egészíteni. Ja, és a hadikommunizmus vagy háborús kommunizmus (oroszul: Военный коммунизм) egy politikai-gazdasági rendszer volt Oroszországban az orosz polgárháború alatt, 1918-tól 1921-ig.

5. "mert rengeteg volt a civil lakosok halálozási aránya" - ez nem válasz, az volt a kérdés, hogy miért?...

Nagyon hasznos válaszokat adtál, ha erre kettesnél jobbat kap, az oktatási rendszerrel komoly gondok vannak...

2016. szept. 6. 17:20
 7/7 Brandon41 ***** válasza:

2. tengely hatalmak, szövetségesek.(tengely hatalmak:olasz,német,magyar osztrák+japán szövetségesek:USA,szovjetunió,anglia. Franciaországban csak ellenállások voltak a megszálló németek ellen.

5. kérdésedre egyszerű a válasz .1. Azért mert a nácik rengeteg zsidó embert és politikai ellenfelet öltek meg és vittek auschwitz-ba,ahol megint rengeteg embert öltek meg gázkamrákban,meg nem bírták az állandó munkát,alig kaptak enni-inni valót.

2.A 2.vh alatt rengeteg bombázás miatt nagyon sok civil ember halt meg,biztos volt sok járvány is ami megint sok embert ölt meg,aztán ott voltak még az a nagyon sok katona akik a háborúban haltak meg de tudom hogy ezek nem számítanak bele a polgári lakosságba,és az egész 2. világháború alatt több mint 50 millió ember halt meg. És így ez lett a történelmünk legszörnyübb háborúja. Remélem most rendesen megválaszoltam a kérdésedet.

2016. okt. 19. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!