Mit lehet tenni, hogyha a munkaügy állandóan kötelezően elvállalandó (főleg közmunka) munkaajánlattal megbombáz valakit?
A erősen kiemelik, hogy munka visszautasítása esetén egyből törlik az embert nyilvántartásból.
Munkaügy miért közmunkára közvetíti ki állandóan (pl technikus + nyelvvizsgás végzettségűeket)?
Hogy lehet ennek elejét venni, mert ez tisztességtelen, megalázó és emberi méltóságban megszégyenítő?
Miért nem a képzettségnek és a kvalitásnak maximálisan megfelelő munkát ajánlanak fel?
Majd 2018-ban elmész szavazni és másik pátot választasz.
Ha azok győznek, akkor majd megszűnnek ezek az őrültségek.
Feltételezhető, hogy nem arról van szó, hogy a munkaügyisek zsúfolásig meg vannak rakva a te végzettségednek megfelelő állásajánlatokkal, de úgy döntöttek, hogy inkább szívatnak téged is, meg az állást ajánlókat is, és nem oda közvetítenek ki.
A munkaügy nem teremti az állást, csak közvetít. Ha nincs mit közvetíteni, akkor max. közmunkát tud adni. (Egyébként azt se teremti...)
Az "anyázóknak" üzenném, hogy Ők is lehetnek még köz(rabszolga)munkások. És egyben kérdezném: Szüleiteket, egyéb családtagjaitokat is kiküldenétek szemetet és kutyapiszkot gyűjteni? Akkor is ez lenne a véleményetek?
Mert bárkit kivezényelhetnek köz(rabszolga)munkára -iskolai végzettségtől függetlenül.
Kérdező!
Nagyon jól átlátod a helyzetet. A köz(rabszolga)munka ebben a formában a megalázást, és azt a célt szolgálja, hogy minél több embert lehessen törölni a munkaügyi nyilvántartásokból. Vagy azért, hogy ne vállalja el, de ha elvállalja akkor azért. Ezzel kozmetikázzák a statisztikai adatokat.
És, hogy mennyire a megalázás az elsődleges cél?
A németek előszeretettel alkalmazták az utcaseprésre vezénylést, utcakő tisztítást, mint megalázási formát.
Itt vannak a képek róla:
És itt az egész pogrom (amely 6-8000 áldozatot követelt):
Mikor korábban bemutattam a képeket az egyik kerületi vezetőnek, -és párhuzamot vontam a mai közmunkával- szinte visítva kérte ki magának a feltételezést/párhuzamot. De elértem, hogy beírta a "beteltet".
Korábban már sikerült elintéznem egy ilyen "szemétszedés-utcaseprés" tematikájú "értékteremtő" köz(rabszolga)munka dolgot.
Kiküldték a levelet, utána vagy 4-5 vezetőhöz mentem, hogy elérjem: vagy adjanak normálisabb munkát vagy ikszelje le a "beteltet".
Végig jártam a hierarchiát először mentem az ügyintézőhöz aki küldte a levelet, utána az Munkaügyi K. osztályvezetőjéhez, majd a közmunka-hivatal vezetőjéhez.
Elég emelkedett hangon számon kértem, hogy mégis, hogy a francba képzelik ezt. (Nevezetesen, hogy felsőfokú végzettséggel utcaseprésre akarnak vezényelni)
Ezután bementem a Polgármesteri H. jegyzőjéhez aki másnapra adott időpontot egyből a "performanszom" után.
Itt fél órát beszélgettünk politikáról, meg arról, hogy miért csinálnak ilyen undorító lépéseket. Illetve kilátásba helyeztem, hogy ha mégis ki tesznek szemetet szedni akkor odacsődítem a komplett médiát, illetve valamelyik ellenzéki pártot megkérem, hogy példámon keresztül sajtótájékoztatót tartson az embertelen eljárásról.
Ezután letelefonált a közmunka-hivatalba, hogy ikszeljék le a "beteltet", mert mást nem tudtak volna adni.
Szóval erélyes fellépéssel azért el lehet intézni. :)
-Mondjuk Én tiltakozásképpen inkább azt találtam ki, hogy fehér ingeben kiöltözve jelennék meg a "közterületi" munkán. Plusz a szégyen mellényre (vagy a ruházatra) ki lehetne tenni a kerületi vezetők, és O. V. portréját illetve tiltakozó jellegű feliratokat. Ezt nem tiltja semmilyen törvény.
Kétdiplomás tanárnőt is küldtek már ki utcátseperni-szemetet szedni.
Itt vannak a cikkek róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!