A gazdagabb európai országokban miért kevésbé bunkóbbak az átlagemberek mint a szegényebb országokban, pl. nálunk?
a kedvesség is GDP per fő függő lenne?
Magyarországon mindenki lehajtott fejjel dühösen megy a dolgára, hozzá se lehet szólni senkihez az utcán.
Ausztriában ha leszólítasz valakit hogy segítség kellene akkor nem fog elhajtani, valószínűleg segíteni fog.
Ráadásul ott a munkahelyeken is kevésbé megy az áskálódás.
"Sajnos a kéregetők nevelték erre a pestieket."
Jajj, ne már. Most komolyan a kéregetőkre kell fogni? A pestiek nem képesek megkülönböztetni egy kéregetőt teszem azt egy turistától?
"A pestiek nem képesek megkülönböztetni egy kéregetőt teszem azt egy turistától?"
Hát képzeld, nem, mert nem mindegyik kéregető egy szakadt csöves, és ha odajön, ránézésre nem fogom tudni, hogy lejmolni akar, vagy csak most jött Egerből és nem tudja, hogy jut az Örsre, de általában az előbbi szokott lenni.
Egyszer pl. a buszmegállóban álltam és pont jött a buszom, amikor odalépett hozzám egy teljesen normálisan öltözött srác, hogy segítenék-e. Gyorsan megkérdeztem, hogy "de ugye nem kéregetsz", mondta, hogy nem. Gondoltam, akkor jó arc leszek, útbaigazítom, aztán megyek a következő busszal, odafordultam hozzá, hogy mondja, a srác meg rázendít, hogy ő hajléktalan, meg az anyja is hajléktalan, meg a húga is munkanélküli, meg tököm tudja, kisegíteném-e stb. Itt sikerült közbevágnom, hogy "azt mondtad, hogy nem kéregetsz", mire ő felháborodottan rám néz, hogy ő nem kéreget, ő adományt gyűjt. Tudod, ha az elején őszinte, akkor lehet, hogy a kezébe is nyomom az összes aprót a zsebemből, mielőtt felszállok a buszra, de így, hogy a hazudozása miatt várhattam újabb negyed órát a következőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!