Szerintetek milyen lelkivilága lehet annak, aki gyűlöli a határon túli magyarokat?
Itt a gyk-n bizonyos baloldali és liberális user-ek rendszeresen tesznek fel olyan kérdést, illetve adnak olyan választ, ami alkalmas határon túl élő magyarok elleni uszításra, illetve gyűlöletkeltésre.
Általában ugyanezek a kérdezők-válaszolók más kérdésekben viszont mégis tudnak toleránsak lenni, hiszen pl. a migránsok terror akcióival és egyéb bűncselekményeivel (nők elleni erőszak) kapcsolatban rendszerint amellett foglalnak állást, hogy segíteni kell őket, és nem szabad gyűlölni senkit, mert az elítélendő dolog.
A határon túli magyarokkal kapcsolatos kérdéseknél viszont rendszerint azt látom, hogy szidják és gyűlölik őket a kettős állampolgárság lehetősége miatt, megvonnák tőlük az évi négy(!) alkalomra szóló 90%-os utazási kedvezmény lehetőségét (vajon hányan veszik igénybe?), és a szavazati joguktól is szívesen megfosztanák őket, (a magyarországi magyarokéhoz képest ez amúgy is csökkentett, hiszen csak listára szavazhatnak) már ha van olyan szerencséjük, hogy olyan országban élnek, ahol lehetnek kettős állampolgárok...
Mit ártottak a határon túli magyarok bárkinek is az anyaországon belül? Tehetnek ők arról, hogy szülőföldjük a jelenlegi határainkon kívülre került? Azzal, hogy szülőföldjükön máig őrzik a magyar nyelvet és kultúrát, nem érdemlik meg, hogy a nemzet részeként tekintsünk rájuk? És hogy lehet, hogy akik más kérdésekben lelkes jogvédők, azok ebben az esetben habzó szájjal gyűlölködnek? Nem veszik észre, hogy kettős mércét alkalmazva ellentmondásba keverednek önmagukkal? Egyáltalán, milyen ember lehet az, aki magyarokat gyűlöl?
19.
Ennyi mosogatót azért nem keresnek Angliában. :)
Értem. Akkor viszont el kéne dönteni, hogy azért élhetetlen ez a "qrvaország", mert nincs munka, nincs munkahely, a dolgozni vágyó munkanélküliek a küszöböt rágják, vagy azért, mert nem találsz embert, aki elvégezné?
Ismerek én is sok embert, aki kiment dolgozni, jó esetben vett egy autót, amit itthon talán nem engedhetett volna meg magának, de azért a szervizelését egybeköti a hazalátogatással, mert kint drága. :)
22.44
jaja. mi csak őket utáljuk. meg a cigányokat. kicsit a zsidókat. meg a pirézeket. olykor az egyetemistákat, bkv ellenőröket, rendőröket, taxisokat, afrikaiakat, hitgyüliseket, a vidéki parasztok meg a pesti pávákat, meg akik kimentek dolgozni külföldre. meg aki nem tűz kokárdát március 15-n, meg a többi hazaárulót. de rajtuk kívül igazából mást nem.
Meg fogtok kövezni de leírom, hogy miért van ez így.
Azért mert a magyarországi liberálisok nagy része zsidó. Elég csak megnézni, hogy az SZDSZ-nek is alig volt gój tagja.
A zsidók közül meg pedig sokat kiskorában a második világháborúban deportáltak a magyar hatóságok. Amikor a zsidókat deportálták akkor ők látták a magyar címert és zászlót a katonákon és a tudatalattijukba ez már egyfajta fóbiát vált ki ha meglátják a magyar címert vagy zászlót ezért van, alapból undorodnak mindentől ami magyar. Ismerek egy zsidót, aki ugyan már elég idős, de még mindig félelmet kelt benne ha látja a magyar címert, mert amikor kisgyerek volt annak a katonának ez volt a egyenruháján, amelyik deportálta őt.
Ezzel nincs semmi gond, én ezt meg tudom érteni, biztos szörnyű dolgokat éltek át, ha a helyükben lennék én is gyűlölném azokat a dolgokat amik életem legszörnyűbb szakaszára emlékeztetnek vissza.
Ezért van, hogy a zsidók egyszerűen nem tudnak azonosulni a magyar dolgokkal és úgy félnek mindentől ami magyar, mint ördög a szenteltvíztől.
A második világháború után meg Magyarországon hatalomra kerültek a zömében zsidókból álló kommunisták (mint pl Rosenfeld Mátyás), akik a rendszerváltás után a liberalizmussal kezdtek szimpatizálni.
Nagy részük tényleg fidesz szavazó, az első válaszadóval tökéletesen egyetértek. Nem csak a rossz lelkivilágú ember gyűlölheti vagy épp ellenszenvezhet velük. aki kicsit is tisztában van a történelemmel és átlátja hogy a Trianoni békeszerződés egy valódi csapás volt az ország számára akkor az valóban joggal ellenszenvezhet Romániával.
A határon túli magyarok közül ismerek jó párat és mind fidesz szavazó. Az egyiket kérdeztem is hogy mit gondol a Trianoni békediktátumról és hogy sajnálja e hogy a területeket elcsatolták. Azt mondta hogy őt nem érdekli és utálja azokat az embereket akik ellenszenveznek a román emberekkel. A magyarokat nagyon erősen kritizálta, a román embereket pedig kedves barátságos, tisztelettudó és szorgalmas embereknek mondta, állította be.
Be kell valljam azóta erre az ismerősömre már nem tudok úgy nézni mint eddig, és ezt negatív értelemben mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!