Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen lelkivilága...

Szerintetek milyen lelkivilága lehet annak, aki gyűlöli a határon túli magyarokat?

Figyelt kérdés

Itt a gyk-n bizonyos baloldali és liberális user-ek rendszeresen tesznek fel olyan kérdést, illetve adnak olyan választ, ami alkalmas határon túl élő magyarok elleni uszításra, illetve gyűlöletkeltésre.

Általában ugyanezek a kérdezők-válaszolók más kérdésekben viszont mégis tudnak toleránsak lenni, hiszen pl. a migránsok terror akcióival és egyéb bűncselekményeivel (nők elleni erőszak) kapcsolatban rendszerint amellett foglalnak állást, hogy segíteni kell őket, és nem szabad gyűlölni senkit, mert az elítélendő dolog.

A határon túli magyarokkal kapcsolatos kérdéseknél viszont rendszerint azt látom, hogy szidják és gyűlölik őket a kettős állampolgárság lehetősége miatt, megvonnák tőlük az évi négy(!) alkalomra szóló 90%-os utazási kedvezmény lehetőségét (vajon hányan veszik igénybe?), és a szavazati joguktól is szívesen megfosztanák őket, (a magyarországi magyarokéhoz képest ez amúgy is csökkentett, hiszen csak listára szavazhatnak) már ha van olyan szerencséjük, hogy olyan országban élnek, ahol lehetnek kettős állampolgárok...

Mit ártottak a határon túli magyarok bárkinek is az anyaországon belül? Tehetnek ők arról, hogy szülőföldjük a jelenlegi határainkon kívülre került? Azzal, hogy szülőföldjükön máig őrzik a magyar nyelvet és kultúrát, nem érdemlik meg, hogy a nemzet részeként tekintsünk rájuk? És hogy lehet, hogy akik más kérdésekben lelkes jogvédők, azok ebben az esetben habzó szájjal gyűlölködnek? Nem veszik észre, hogy kettős mércét alkalmazva ellentmondásba keverednek önmagukkal? Egyáltalán, milyen ember lehet az, aki magyarokat gyűlöl?

2016. aug. 1. 13:34
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Nyolcas, tele van a politika rovat határon túli magyarok ellen írt kérdésekkel és válaszokkal, vedd a fáradtságot, és nézzél utána! Az előző priváthoz hasonló üzenetekből pedig már képernyőfotó gyűjteményem van, mind a hozzád hasonló emberek, akik a nyilvános válasznál gyávák beírni a valós gondolataikat, de privátban talicskázzák a szart rendesen!

Ha viszont a kérdéshez nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor ne foglald a drága tárhelyet légyszíves.

2016. aug. 1. 14:07
 12/30 A kérdező kommentje:

Tízes, szintén tapasztalat! Ugyanaz a juzer, aki egyik kérdésnél még beengedett volna minden bevándorlót akár Magyarországra is, mert azok is emberek, és egyforma joguk van, a másik kérdésnél éppen a határon túliakat köpködte, mert milyen jogon akarnak évente négyszer 90%-al utazni, és egyáltalán, minek akarnak idejönni. Érted a logikai összefüggést Dezsőkém?

"Ha én nem bírom a románokat a primitívségük miatt, akkor miért védenék olyan embereket, akik még náluk is rosszabbak? Hmm?"

Látod, olvasni sem tudsz, én nem a románokról kérdeztem, hanem a határon túli magyarokról. :-)

2016. aug. 1. 14:13
 13/30 anonim ***** válasza:
17%
Én úgy tapasztalom, hogy az ilyen emberek sok esetben nem csak az elszakított területeken élő magyarokat utálják...
2016. aug. 1. 14:42
 14/30 anonim ***** válasza:
21%

11: ja, hirtelen drága lett a tárhely, amikor olyan választ kapsz, ami nem tetszik?

Olvass vissza: a kérdésedre reagáltam.

2016. aug. 1. 14:43
 15/30 anonim ***** válasza:
61%
Sötét.De...Akinek azzal van problémája,hogy a határontúli magyaroknak az állampolgársághoz szavazati jog is jár,azt valahol meg tudom érteni.Azt meg még inkább,akiket az zavar,hogy a határontúli magyarok például,levélben is szavazhatnak,míg a nyugaton élők,csak a külképviseleteken tehetik ezt meg.Viszont nekik,szerintem nem a határontúli magyarokkal van gondjuk,hanem sokkal inkább a határon belüli,magyar politikai "elittel".
2016. aug. 1. 15:21
 16/30 anonim ***** válasza:
26%
Határon túl nagyobb magyarok vagyunk mint ti akiknek megadott, hogy a drága és gyönyörű Magyarországban éljenek. Mi minden nap megküzdünk a nyelvünkért, a kultúrákért, míg ti (tisztelet a kivételnek) csak szidjátok a saját népeteket
2016. aug. 1. 16:30
 17/30 anonim ***** válasza:
17%
Kíváncsi lennék rátok milyen nagy magyarok lennétek itt Romániában. Ahányszor eléneklem a Himnuszt meghatódom pedig erős férfi vagyok. Ébredjetek fel, testvérek vagyunk, Egy vér, egy nemzet akit Európa már egyszer tönkretett, akkor engedték vezetőink, most olyan vezetőink vannak akik nem fogják ezt mégegyszer megengedni. Adjunk hálát értük, ne csak szidjuk őket folyamatosan. ISTEN ÁLD MEG A MAGYART!
2016. aug. 1. 16:35
 18/30 anonim ***** válasza:
12%

7.

Semmi baj, húzzon csak el a férgese. :)

2016. aug. 1. 18:04
 19/30 anonim ***** válasza:
70%
#18:Az a baj,hogy nem csak a férgese húz el,hanem lassan minden valamirevaló szakember,orvos,stb.
2016. aug. 1. 18:12
 20/30 anonim ***** válasza:
75%
#17:Én ugyan soha nem gyűlöltem,nem is szidtam a határontúli magyarokat,de az ország jelenlegi vezetőiről írt soraid alapján,nagyon naiv ember lehetsz.
2016. aug. 1. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!