Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem vezetik be a 4...

Miért nem vezetik be a 4 napos munkahetet, vagy a 6 órás munkaidőt a 8 helyett?

Figyelt kérdés

Ami most folyik, az kizsákmányolás.

Az 5 napos munkahét, napi 8 órával megterhelő az embereknek, alig van szabadidejük.

Reggel felkelnek korán és késődélután érnek haza.Ezen változtatni kell.

Két lehetséges opció lenne:

-Marad az általános 8 órás munkaidő, de a munkahét 5 napról 4-re csökken.Így több idejük lenne az embereknek kikapcsolódni, szórakozni, utazni, több idő jutna a családra.

-A munkaidőt lecsökkenteni az általános 8-ról 6-ra, a munkahét viszont továbbra is 5 napos maradna.A munkaidő 8 órától kettőig tartana.Így az embernek még maradna majdnem egy egész délutánja.

Természetesen a fizetések maradnának,ugyanannyit keresnének az emberek, mint 8 órával, 5 napos munkahéttel.

Az egészre, egy európai uniós programot kellene kidolgozni.

Egyébként, Nyugat-Európa egyes országaiban meglehet élni kényelmesen 6 órás munkából is.Kicsit szűkösebben, még 4 órásból is.

Az 5 napos munkahét, napi 8 óra munka elavult, nem a 21. századba való.

2016. júl. 31. 18:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
8%
Nekem egyáltalán nem tűnik soknak az 5 munkanap, 2 pihenőnap, a 168 órából 40 óra munka. Régen sokkal durvább lehetett a heti egy nap szabadnappal. Nekem egyáltalán nem megterhelő a munka. És nem mindenki 8-tól 4-ig dolgozik.
2016. júl. 31. 18:53
 12/23 anonim ***** válasza:
24%

Be lehet vezetni, csak akkor a bérek is arányosan csökkennének.

"Természetesen a fizetések maradnának,ugyanannyit keresnének az emberek, mint 8 órával, 5 napos munkahéttel."

Magyarul ugyanannyi bérért kevesebbed dolgozzanak az emberek......

Nem túl jó kombináció mármint gazdasági szemszögből.

Ez tömeges csődökhöz vezetne, ami azt eredményezni, hogy akinek van munkája (amiért itt már örülni kell) az is elveszítené.

Ezt inkább gondold át még egyszer.

2016. júl. 31. 18:55
 13/23 anonim ***** válasza:
79%

Amit a kérdező irt az lesz a jövő.

Régen heti hat nap volt 10+ óra most 5*8 eljön majd az is hogy ennél kevesebb lesz.

szerintem elég lenne ha heti 4 óraval csökkentenénk.

2016. júl. 31. 19:32
 14/23 anonim ***** válasza:
26%
Én eleve nem is engedném, hogy bárki is napi 4 óránál többet dolgozzon. Nagyon szigorú pénzbüntetéssel sújtanám.
2016. júl. 31. 19:35
 15/23 anonim ***** válasza:
94%
Persze, jó volna, de sajnos egyelőre annak is örülök, ha csak 40 órát kell dolgoznom a héten, és nem mondjuk 50-55-öt... :/
2016. júl. 31. 19:54
 16/23 anonim ***** válasza:
35%
Mert akkor csökken a termelés, ami kb. senkinek nem jó. A munkaidő csökkentése helyett inkább meg kell fizetni a munkát.
2016. júl. 31. 20:14
 17/23 anonim ***** válasza:
66%
A termelés nőne és a munkanélküliség megszűnne.
2016. júl. 31. 20:38
 18/23 anonim ***** válasza:
Azért nem, mert te hiába vezeted be, ha Indiában meg 5 napba dolgoznak 10-12 órákat, fele annyiért. Persze igazad van, a mai technológiai fejlettség mellett a népesség nagy része megengedhetné magának, hogy ne szakadjon bele a munkába. Heti 4 nap bőven elég lenne. Vagy két hetente váltva. Vagy napi csak 6-7 óra. De ehhez minden országnak egyszerre kellene bevezetnie. Nem csak Európában, egyéb helyeken is.
2016. júl. 31. 23:40
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, én napi 15 órában vagyok egyik héten 4 napot, másik héten 5 napot.

Na ez az, ami durva...

2016. aug. 1. 07:02
 20/23 anonim ***** válasza:

"Azért nem, mert te hiába vezeted be, ha Indiában meg 5 napba dolgoznak 10-12 órákat, fele annyiért."

Ilyen alapon mo-on nem lenne szabad munkahelyet létrehozni multinak.

a bérköltség egy multinál 3-5%-a a kiadásoknak.

és van összeszerelő üzem németországban is.

az 5 tesi helyett közgazdasági ismereteket kéne tanitani az übermensch magyaroknak.

2016. aug. 1. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!