Kik lesznek a segédmunkások pár év múlva minimálbérért, ha a mai magyar fiatalok 80-90%-ának az a hozzáállása az egészhez annyi, hogy ők rabszolgabérért nem hajlandóak dolgozni?
Jól teszik, hogy nem mennek el 80-ért gürizni.
Tessék emelni a béreket.
A vállalkozó, aki nálunk a légkondit csinálta a múltkor, ő is mondta, alig találni embert.Így, már nettó 190-et kell fizetnie az alkalmazottaknak, mert felmondanak.
A nemzetközi multi meg tud fizetést emelni, van ott profit.Legfeljebb a tulajdonosok nem 2 új milánói nyaralót vesznek a másik 8 mellé.
Kérdező, te ne fanyalogj.Kell ez ezeknek a rabszolgatartó multiknak, sunyi csaló vállalkozóknak.Lassan felébrednek Csipkerózsika álmából és elkezdenek fizetni.Ha nem, akkor meg lehúzhatják a rolót.
Esetleg a munkaadóknak is át kellene gondolniuk, hogy nem érné-e meg több fizetést adni, hogy hosszútávra, minőségi munkaerőre tegyenek szert ahelyett, hogy rövid időre, minimális befektetéssel dolgoztassanak azzal a felfogással, hogy a szükség nagy úr, úgyis lesz valaki.
Nem a mi hibánk, hogy nettó 80-90 ezerből nem jön ki rendesen az ember a hónap végéig.
Egyébként nagyon érdekes, hogy úton-útfélen azt hallom, alig van munkaerős, engem meg 20 pályázatból jó, ha egyre hívnak be interjúra...
Az lesz ennek a vége, hogy vagy normálisan megfizetik őket vagy elhúznak innen a búsba, aztán a sok igazmagyar meg majd leshet, hogy a fiatalok elhúztak Szentnemzeti Magyarországról.
Amúgy bőven nem csak a segédmunkásokkal van baj.
Fogalmam sincs, és remélem, ez már nem is lesz az én bajom! Jövőre végzek, már van egy közép C-m, és eleve az volt már nem csak az én, hanem a szüleim terve is, hogy külföldön fogok dolgozni. Már azt is tudom, melyik cégnél.
Fiatal vagyok, nem értek nagyon a politikához -bár érdekel-, de van egy olyan érzésem, ebben az országban valami nagyon bűzlik. Nem tudom, ki ba_szta el, de el van b_aszva, élhetetlen.
Esetleg az államnak is el kellene gondolkodnia, nem kellene-e járulékot csökkenteni, nem csoda, ha sokan nem jelentik be az alkalmazottakat.
Nem minden vállalkozó csaló, sokan egyszerűen azonnal bezárhatnának, ha 150%-os fizetésemelést kellene adniuk a mostani járulékkulcsok mellett.
A multinak nem nagy ügy az egész. Annak idején azért költöztette ide a termelést Nyugat-Európából, mert ott már túl drága volt a helyi munkaerő, itt a töredékéért megcsinálták ugyanazt a munkát. Ha itt is drága lesz termelni, összepakol és elhúz oda, ahol még nagyobb a szegénység és az itteni bérek feléért is talál munkaerőt.
A KKV-k lesznek bajban, mert ők nem lépnek tovább ilyen könnyen. Ott vagy normális bért kell adni a melósnak, vagy el kell érni, hogy ugyanolyan bruttóból több nettó jusson a dolgozónak, ha pedig egyik sem megy, akkor majd hoznak bulgár, albán és egyéb vendégmunkásokat, akik minimálbérért is lelkesen dolgoznak, mert otthon még ennyit sem keresnek - valahogy úgy, ahogy a nyugati cégek magukhoz csábították az ottani viszonyok között olcsó magyar munkaerőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!