Miért ilyen rossz az egészségügy amikor annyi pénzt levonnak az ember fizetéséből?
""Mert 2.5 millió ember adójából tartják fenn a kócerájt, amit 9.6 millió ember használ.
Mégis mit vársz, milyen kellene, hogy legyen?"
Az a vicc, hogy ez az egyetlen hasznos válasz......"
Ó télleg? Ha 2.5 millió ember adójából kell 9.6 millió embert gyógyítani hát vajon hogy a manóba szorít ki a kormány csilliárdokat szép stadionokra, vasútkákra meg ilyenekre? Minden stadionból árából 2 kórházat lehet full modernizálni, aztán nem bevásárlókocsiban tologatnák az újszülötteket mondjuk.
"Ó télleg? Ha 2.5 millió ember adójából kell 9.6 millió embert gyógyítani hát vajon hogy a manóba szorít ki a kormány csilliárdokat szép stadionokra, vasútkákra meg ilyenekre? Minden stadionból árából 2 kórházat lehet full modernizálni, aztán nem bevásárlókocsiban tologatnák az újszülötteket mondjuk."
És ez amit írtál hogy zárja ki, hogy a fenti igaz legyen? Amúgy meg hagyjuk már ezt a stadionozást, ennyi erővel a kiadások 90%-át költsük kórházakra? A világon nem volt még olyan kormányzat, aki ne költött volna szórakoztatásra, kommunikációra, tájékoztatásra, stb-re semennyit.
Amúgy meg a stadionok olyan hihetetlenül aprópénzt jelentenek a költségvetésben, csak a roppant buta félhülye iskolázatlan rétegnek ez soha nem jut el a fejéig. Fölöslegesek a stadionberuházások? Igen, mondhatjuk. Van ezeknek bármi ráhatása az egészségügy helyzetére? A nagy büdös lóf...szt.
Már kb 100x kiszámoltam itt a gyk-n, de megteszem megint.
2010 óta (tehát 6 év alatt) 40 milliárd közpénz ment el a stadionokra.
Forrás: [link]
Csupán a 2016-os költségvetés kiadási oldala 16 551 199 100 000 forint.
Forrás: [link]
40 000 000 000 / 16 551 199 100 000 = 0,00241674332828248
Tehát, lefordítva: ha a 2016-os költségvetéshez viszonyítjuk a 6 évnyi stadionépítést, akkor ez 0,24%-a a költségvetésnek. Érted? Nulla egész huszonnégy század százalék. Ha a 6 éves építési költségeket átlagolnánk, akkor ennek is csak a hatoda terheli 2016-ot, tehát 0,04%-ról beszélhetünk. Ha pont ez hiányzik az egészségügyből, hogy kánaán legyen, akkor én vagyok a hülye. A középületekben kiégő villanykörték cseréje lehet kb ekkora tétel, mint ez.
Kár volt ez a nagy levezetés, a stadionokat példának írtam:
"stadionokra, vasútkákra meg ilyenekre"
Van még mutyi mázsaszám, minden nap 10 új pénzherdálásra derül fény. Ha abból csinálnál ilyen kivonatot, na az már ütne. Csak nem téged igazolna, hanem engem :)
Azért annyit megjegyeznék, hogy OK 9,7 millióan vagyunk és 4,2 millió dolgozik, ebből X közalkalmazott, de azért számoljunk kicsit!
Kb. 100 ezer gyerek/év az átlag és legalább 20 évesen lesz valakinek szakmája+érettségije, addig a szülei tartják, szóval kb. 2000 000 ember van 0-20 év közt, őket a szülei tartják!
Van 3 millió nyugdíjas, akik nem tudnak dolgozni, mert dolgoztak már eleget és idősek!
Az összesen 5 millió, és akkor marad kb. 5-600 ezer akik közt vannak még 20 feletti egyetemisták vagy tanulók, munkanélküliek, segélyesek stb. szóval ez azért árnyalja a képet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!