A Kürtöskalács Romanicum lett?
Nagyon szeretjük a Kürtöskalácsot,de azt hallottam,hogy Románia levédette az EU-ban, mint hagyományos román terméket.
Persze mi külföldön magyarként reklámozzuk.
Szóval most hivatalosan magyar vagy román a kürtöskalács?
Vagy még nem dőlt el?
Erdelyi, de most jelenleg Erdely Romania teruleten talalhato.
Hiaba volt magyar sokaig, ha MOST vedetik le, akkor azt a romanok tehetik meg.
1,Nem tudom miért járna a románoknak amik nem hozzájuk,a kultúrájukhoz köthető.
2,Én úgy tudom,hogy a szászokkal került Erdélybe majd az ottani magyarok változtattak kicsit rajta és megszületett a ma ismert kürtőskalács.
De ettől még mindig nem a romámsághoz tartozik.
Európában is úgy tudják,hogy ez "magyar" termék vagy csak mi hisszük azt,hogy úgy tudják?
A 2-es és az 5-ös válasz volt az enyém. Ki az a ba..., aki lepontozta? A 2-es ráadásul egy kérdés volt.
Micsoda gyökerek vannak itt! :D
2015. január 29-én döntött a Hungarikum Bizottság a kürtőskalács felvételéről a Magyar Értéktárba.
A Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület lépéseket tett annak érdekében, hogy a süteményt magyar termékként vegye nyilvántartásba az Európai Unió. 2015. december 3-án hungarikum lett.
Forrás: Wikipédia
A lengyelek és a románok, a kürtőskalács szó fonetikus átírása mellett a magyar kalács, illetve székely kalács jelzős szerkezet fordításait is használják (kurtoszkalacz vagy węgierski kołacz, illetve colac secuiesc, esetleg cozonac secuiesc).
Forrás: szintén Wikipédia.
Honnan vetted ezt, hogy romanicum lett a kürtőskalács?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!