A libsi a rasszista ellentéte?
A "libsi" szó leginkább kódolt zsidózás akar lenni. Ettől függetlenül azért próbáljuk megválaszolni hogy aki liberális az lehet-e rasszista? A liberális gondolat eredetileg a személyes szabadságot és a törvény előtti egyenlőséget jelentette. Mint politikai irányzat, az egyén szabadsága volt a cél. Van gazdasági liberalizmus, a magántulajdonon és az egyének által kötött szerződéseken alapul. Végül van kulturális liberalizmus, szexuális szabadság, vallásszabadság stb.
Elég jól látható hogy ezzel bizony a rasszizmus elviekben nem fér össze. A gyakorlat persze más. Most láthattuk hogy egy, a szabad piac elsőrendűségét hirdető politikai párt teljesen simán képes volt a (tőke, szakértelem) szabad mozgás ellen kampányolni. A gyakorlat nem az elmélet.
# 12/12 Időpont ma 23:31
Amit mondanak neki a pártközpontból. :-)
"Elég megnézni a magyarországi liberálisokat, ki nem állhatják a külhoni magyarokat, csak azért mert magyarok."
Akkor én biztos rossz liberális lehetek, hogy ha nem utálom a kinti testvéreinket. :( Te agy mosott.
Én bizonyára libsi vagyok mert sokszor olvastam itt ezt. Pedig bennem gyülölet nem sok van. Csak utálom hogy ebben az országban simán ok nélkül kell gyülölni bármilyen csoportot
Meg azt se kedvelem ha egy vödör szart szépen becsomagolnak és azt mondják rá nagyon értékes ajándék innentöl. És ha a kormány meg egy csomó ember nemzeti szinnel probal szarz ajándékként feltüntetni, azt én nem szeretem. De ez nem magyarság utálat. Ez annak az utálata amit az országgal tesz ez a megoszto politika.
# 14/19 Időpont tegnap 23:49
Mesélj hívő, hol gyűlölködtem? :-) Ha azt akarsz látni, irány a 16, 17, 18-as komment. :-D
Mellesleg te meg ráész 0/24 hülyeségeket beszélni, az mennyivel jobb?
Liberalizmus 19. századi eszme hogy a jobbágyokat fel kell szabadítani ne legyen aranybulla meg a király jelképes. Na ehhez képest ma meg gyakorlatilag az ésszerűség határát átlépve a közfelfogástól elrugaszkodott szélsőséges politikai nézet.
Nem emberi azabadságjogok hanem politikai hatalomszerzés és propaganda. Régen kicsit sem érdekelte ezeket az embereket a muszlim világ helyzete sőt az egyből antiszemita volt aki felhozta. Ma meg a legnagyobb védelmezőik de ma sem megoldani akarják a helyzetet az arab helyzetben hanem befogadni őket az itteniek pénzén. Meg ott van afrika ahonnan kiviszik a nyersanyagokat a nyugatiak meg persze kelet is de azokkal nem foglalkoznak. Meg ott van gvantanamo a lehallgatások amik sértik az emberi jogokat. Meg persze a 80 ezer emberkísérlet a hidegháborúban nem.csak keleten. Szóval kettősmércét alkalmaznak ami egy vallásnak vagy ideológiának sem használ. Ha valamit mondanak akkor az vonatkozzon a jobbágytól a királyig mindenkire persze ez csak átvitt meg a király anno a törvények fölött állt de a lényeg szerintem tiszta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!