Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A nacionalizmus egyes emberekn...

A nacionalizmus egyes embereknél már a mentális betegség határát súrolja?

Figyelt kérdés

Láttam egy videóban valamimfocirajongó nézőt,aki elsírja magát egy gól miatt,meg hisztérikusan őrjöng.

Csak szerintem beteges az ilyesmi?

2016. jún. 22. 22:58
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Itt nem is alapvetően a fociról vagy a sportról van szó,lehetett volna más példát is felhozni...

Apám is,ha valamilyen sportban kikapnak a magyarok elkezd dühöngeni,rángatózni...

Én meg megkérdeztem,mire jó ez,hogy vadidegen emberek hibái miatt érez dühöt?

Ha csak magát a sportot szeretné,akkor a sport szépségét látná,nem csak azt,hogy éppen minaz eredmény..

2016. jún. 22. 23:53
 12/30 anonim ***** válasza:
87%

Ember! Mi társas lények vagyunk. És összetartozunk. Szeretők, családok, osztálytársak, munkatársak, lakóközösségek stb.

Teljesen természetes az, ha a közösségben történik valami annak együtt örülünk, együtt sírunk.

A nacionalizmus egészen más.

Óvakodnék attól, hogy minősítselek, de a felfogásod legalábbis furcsa.

2016. jún. 22. 23:55
 13/30 anonim ***** válasza:
90%
Te komolyan nem vagy normális. :)
2016. jún. 23. 00:05
 14/30 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom,számomra az a furcsa,ha olyat látok,amit leírtam.

Közösség?

Család,az egy kis közösség vagy a munkahelyi sikerek,ezekben az egyénnek szerepe van.

De más emberek sikereit olyan intenzíven megélni,mintha a saját sikerünk lenne,lehet akkor nem őrjöngenék így,mint az az illető,ha nyernék a lottón...

2016. jún. 23. 00:10
 15/30 anonim ***** válasza:
Ez szerintem az evolúció maradéka. Az ember jobban örül, ha a saját nemzete nyer, mert attól úgy gondolja javul a nemzet egzisztenciája, és ezáltal az ő egzisztenciája is.
2016. jún. 23. 00:18
 16/30 A kérdező kommentje:

Hát ha még ez így is van,azt az egyén kb semmire nem érzi meg.....

Jó,nyilván ösztönök,de azért az embert nem csak az ösztönei irányítják,illetve tudja azokat kontrolálni.Illetve,mint a kérdésben szereplő egyén is mutatja,nem mindenki.

2016. jún. 23. 00:31
 17/30 anonim ***** válasza:
78%
Jaj, ez történik akkor mikor a libsi pofáraesik és nem tudja elviselni.
2016. jún. 23. 00:34
 18/30 A kérdező kommentje:

Minden ember magát a közösség elé helyezi,ezen logika szerint mindenki"libsi".

De szerintem eza normális,mármint,hogy minden ember magáért él elsősorban,nem valami közösségért.

Ezért is néznek furán mikor én a nacionalizmust a kommunizmushoznhasonlítom.

Pedig pont a nacionalista emberek szokták leko,munistázni a "libsiket",..

2016. jún. 23. 00:39
 19/30 anonim ***** válasza:
61%

Ez nem nacionalizmus, csak játék. De abban egyetértek, hogy szerintem is gáz ennyire beindulni rá.

Emberek, ez egy játék! Ha valaki mondjuk a Farmville miatt kezdene törni-zúzni, hisztérikusan örülni vagy elsírni magát, akkor idiótának gondolnátok, pedig az is egy játék, mint a foci.

2016. jún. 23. 00:41
 20/30 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak túlságosan nélkülözöd az empátiát kérdező. Ennyi az egész és nem több. Én is úgy mondom ezt, hogy nem vagyok focidrukker.
2016. jún. 23. 01:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!