Azt olvastam valahol hogy az Usaban autó nélkül nem lehet élni, de mi a helyzet az ottani látássérült, vagy vak emberekkel?
USA, hatalmas. Vannak kis városok, ott jól elvan egy vak is.
Azonban a kocsi szükségességét akkor érzed meg amikor minden brutálisan messze van.
Ha megnézed, az amerikai városok, meg az egész ország autókra van tervezve.
Az utak sokkal szélesebbek, mint Európában, egy városon belül is sok sáv, sok lehetőség van.
A tömegközlekedés Amerikában nincs fejlesztve, de nincs is rá szükség.
Az amerikaiak nem is engednék, hogy állami tulajdonú "szoci alapon" működő volántársaságok jöjjenek létre.
A nagy távolságú közlekedésre repülőt használnak.
Egyébként, Magyarországon sem lehet autó nélkül meglenni, kivéve, hogyha Budapest közepén laksz.
Én soproni vagyok, egyrészt kocsival járok Ausztriába dolgozni.Van vonat is, de vacak a menetrend, nem kelek fel azért korábban és nem érek haza emiatt később.
Másrészt, itt Sopronban az új lakóövezetek úgy lettek megcsinálva, hogy még járda sincs, sőt buszmegálló sincs a közelben, hanem kívül van.
2:
Pont a kisvárosokban necces az USA-ban autó nélkül, mert a nagyvárosi tömegközlekedés ott is jó, kisvárosokban viszont alig van valami, kisvárosok között szintén gyér. Az USA-ban vannak olyan kisvárosi lakóövezetek, ahonnan gyalogos kijárat sincs, egy gyorsforgalmi útról van az egyetlen bejárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!