Ha már mindenáron pénzt akarnak osztogatni, mint például az FNA, miért nem kötik legalább önkéntességhez?
Havi x(kevesebb, mint a normál havi óraszám, tehát a 168) óra önkéntesség szerintem igazán beleférne.
Sokkal jobban eladható lenne ez az egész dolog.
Nevezd annak, aminek akarod.
Mindenképp jobb, mint ez így.
# 11/11 Időpont ma 19:42
De semmi sem változna ahhoz képest ami most van. Akkor meg? Hogy lenne már jobb?
De én maradok a véleményemnél, hogy azt se tudod miről beszélsz.
Már miért ne lenne jobb?
Ahogy írtam, a környékünkön van menhely, tárt karokkal várják az embereket, hogy valaki menjen segíteni.
Ilyenkor elő lehetne venni a segélyezetteket és heti pár órában alkalmazni őket.
# 13/14 Időpont ma 20:55
És ki fizetné? Vagy dolgozzanak ingyen, azért, hogy közmunkázhatnak pénzért? Erről beszéltem, amikor rabszolgaságot említettem...
Én arra gondoltam, hogy ha már annyira odavannak ezzel az FNA témával, akkor miért nem úgy módosítják az FNA-t, hogy nem az a neve meg akkor cserébe elvárnak egy kis munkát.
Egyébként teljesen hülyeségnek tartom, mert ahogy írták, nincs rá pénz meg egyebek.
Érdekelt volna, hogy miért nem, mert azt vettem észre, hogy teljesen fel vannak háborodva az emberek, ha esetleg az állam is elvárná, hogy ne csak a markukat tartsák.
Tehát ezért dobtam fel, hogy ne dolgozzanak akkor egész nap, de heti mondjuk 20 óra az belefér.
# 16/16 Időpont ma 21:31
Ettől még semmi értelme amit beszélsz. Ha én csinálok valamit, amiért ellenértéket kapok azt (köz)munkának hívják, ami most is van. Tehát te azt akarod bevezetni, ami most van, meg az elmúlt években is volt.
Ennyi erővel kampányolhatnál amellett is, hogy a fizetésed arányában vonják az adókat...
# 18/18 Időpont ma 21:50
Még mindig semmi értelme amit beszélsz. Elvonatkoztatva a feltételhez kötött feltétel nélküli jövedelemtől, meg az önkéntes munka fizetésérttől is.
Kiket akarnál ezzel megcélozni?
Aki fehéren dolgozik? Az inkább vállal túlórát a saját cégénél, vagy másodállást.
Aki szürkén? Az örül, ha a saját munkájával végez.
Aki feketén? Az örül, ha a munkájáért fizetést is kap.
Aki közmunkázik? Akkor miért nem közmunkába adjuk ki ugyanúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!