Homofóbnak tartjátok azokat a politikusokat, akik eltörölnék a bejegyzett élettársi kapcsolatot?
Látjátok, ez van, amikor olyanok szólnak bele egy vitába, akik nincsenek tisztában a házasság fogalmával, történelmi gyökereivel.
A 19. században szabadkőműves nyomásra bevezették a polgárit az ateistáknak, de azelőtt a házasság csakis a férfi és nő Isten színe előtt tett fogadalmát jelentette.
Kölcsönös hűség, szeretet, istenhit mind mind a házasság, mint több ezer éves vallási (a házasság a hét szentség egyike) és kulturális intézmény esszenciája.
Az, hogy van-e jogi kötőereje, huszadrangú kérdés.
Basszus, fogon én itt kiselőadást tartani, aki nem tudja mit jelent, mi a túrónak akar házasodni?
A komcsik is ezt csinálták.
Vallási töltetű ünnepeket kiüresítettek és áttranszformálták marxistává.
Karácsony helyett fenyőünnep, cserkészet helyett úttörőmozgalom, Szent Miklós ünnepe helyett télapóünnep, keresztelő helyett névadó, Szent István ünnepe helyett új kenyér ünnepe.
Szerintem az azonos nemű párok nem a hét szentség egyikét akarják magukra venni, és nekik nagyon nem huszadrangúak a jogi vonzatai. 150 éve legalább szét van választva az egyház és állam, az egyik nem feltételezi a másikat, right?
Nekem mindig úgy tűnnek a melegházasság ellenzők, mintha azt akarnák lekommunikálni h az ő saját hetero szerelmi kapcsolatuk felsőbbrendűbb. Senkinek, ismétlem, senkinek nincs joga más szívét megítélni.
"Nekem mindig úgy tűnnek a melegházasság ellenzők, mintha azt akarnák lekommunikálni h az ő saját hetero szerelmi kapcsolatuk felsőbbrendűbb."
Pontosan így is gondolják.
Még szerencse,hogy szerkulsrizált államban élünk,és nem olyanok mondják meg,hogy mi számít kapcsolatnak,és mi nem,mint te.
Abban hiszel,amiben akarsz,de másokat korlátozni egy vallás nevében elég ocsmány dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!