Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Homofóbnak tartjátok azokat a...

Homofóbnak tartjátok azokat a politikusokat, akik eltörölnék a bejegyzett élettársi kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Tehát nem szeretné, ha meleg párok örökölhetnének egymás után, nem szeretné, ha kapnának információt egymás egészségügyi dolgairól vagy nem szeretné, hogy az összeférhetetlenségi szabályok rájuk is vonatkoznának.
2016. máj. 13. 13:58
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem azért vagy homofób, mert másként gondolkodsz a házasságról, hanem mert ha egy azonos neművel élek együtt, te közénk akarsz állni és meg akarod szabni milyen jogi kötelezettségeink legyenek egymás felé.
2016. máj. 14. 13:05
 12/24 anonim ***** válasza:

Liberálisul válaszolok neked:

"Homofób az, aki annak vallja magát."

2016. máj. 14. 13:50
 13/24 A kérdező kommentje:
Szóval nem is tagadod, hogy legszívesebben szétvernéd a neked nem tetsző párok kapcsolatát. Ez vagy te, ne is várd, hogy ezek után én mégegyszer szóba álljak veled.
2016. máj. 14. 14:52
 14/24 anonim ***** válasza:

Fordítva tetszik ülni a lovon.

Az időrendi sorrendet kéretik NEM felcserélni.

Először volt a házasság, több ezer évig változatlan formában, amely férfi és nő között köttetett.

Aztán a 20. században jöttek páran, akik szét akarták verni ezt a kulturális intézményt.

Szemléltetem sportpéldával.

Van a foci, mint sportág, és te pedig kitalálod, hogy ezentúl kézzel is hozzá lehessen érni a labdához, sőt, akár a gólvonalon túl is át lehessen robogni vele, miközben a kezedben tartod.

És ha valaki szólni merészel neked, hogy bocsánat, de a labdarúgás attól labdarúgás, hogy labdához nem lehet kézzel érni, te meg besértődsz, hogy korlátoznak a kézzel való játékodban, holott épp te vagy az, aki megtagadod a játékszabályokat.

Te leledzel tagadásban, te nem tiszteled a szabályokat, te vagy a renitens, a rebellis.

Aki házasságot ki akarja terjeszteni az azonos neműekre, nos az a házasságofób.

A te logikád szerint a bíró szélsőséges homofób, mikor piros lapot ad annak, aki kezezik a 16-oson belül, pedig csak a szabályokat tartatja be.

Tudomásul kell venni, hogy ezek a szabályok, bele kell törődni, keresni kell egy másik sportágat és nem ráerőltetni a több milliárd focibarát az újítási kísérleteket.

2016. máj. 14. 15:36
 15/24 anonim ***** válasza:

Utolsó!

A kérdés nem a házasság engedélyezéséről szólt,hanem a bejegyzett élettársi kapcsolatról.

Tudod ez az egyetlen egy intézmény van,amit a melegek "hasznosíthatnak",és vannak,akik ezt is el szeretnék törölni,tehát mindenféle jogi dolgot,ami két azonos nemű között létrejöhet.

Pl,ha a párom vagy én hirtelen,fiatalon meghalok,az összes vagyonomra ráteszi a kezét az állam,vagy egyéb,távoli rokonoknak adja,akik akkor jelennek meg,amikor hasznot lehet bezsebelni.

Még egy heteró párnál ez elképzelhetetlen.

2016. máj. 14. 16:37
 16/24 kovpet ***** válasza:

"Tudomásul kell venni, hogy ezek a szabályok, bele kell törődni, keresni kell egy másik sportágat"

Ezért van a bejegyzett élettársi kapcsolat.

Amúgy rossz a hasonlatod. Nem arról szól, hogy kézzel is lehessen, hanem mondjuk hogy nők is játszhassák.

2016. máj. 14. 16:59
 17/24 anonim ***** válasza:

Én a házasságról beszéltem és nem a bejegyzett élettársi kapcsolatról.

Utóbbi engem nem zavar, felőlem legyen, azt csinálnak, amit akarnak, csak házasságot, a templomi esküvőt hagyják meg férfi-nő relációban. A vallást kéretik tiszteletben tartani.

Amúgy sem hiszek a polgáriban, az csak egy papír.

"Pl,ha a párom vagy én hirtelen,fiatalon meghalok"

Erre való a végrendelet. Minden jogintézmény rendelkezésre áll, javaslom a vonatkozó hatályos jogszabályok tanulmányozását.

2016. máj. 15. 16:48
 18/24 anonim ***** válasza:

A házasság nem egy vallási kntézmény,nem kellne összekeverni a dolgokat.

A polgári házasságot ismerik el,ami két fél jogviszonya.

Ha te elmész a templomba annak semmi jelentősége,az csak számodra egy formális dolog,nem kötelező.

Mellesleg vannak vallásos melegek is,akiket a hozzád hasonló emberek akarnak kirekeszteni.De amikor valaki a ti hiteteket kérdőjelezi meg,az már nem tetszik.

2016. máj. 15. 18:36
 19/24 kovpet ***** válasza:

"Amúgy sem hiszek a polgáriban, az csak egy papír. "

Magyarországon CSAK polgári esküvő van jogilag.

Persze aki vallásos, mehet templomba, de jogilag ez semmit nem számít. Én is házas vagyok és a közelében sem voltunk semmilyen vallási intézménynek, mivel nem vagyunk vallásosak. Nem hiszem, hogy a melegek az egyházi szertartásra szeretnének lehetőséget kapni.

2016. máj. 15. 20:34
 20/24 anonim ***** válasza:

A polgári esküvőben nem hiszel?

Az csak egy papír xdd

Elég buta hozzászólás,már ne is haragudj.

Egyházi esküvő az egy formalitás,jogi szempontból semmit nem jelent...

Felfoghatod egy partiszerviznek is,ahol x időre kibérled a helyiséget egy esemény céljából,és fizetsz érte.

2016. máj. 15. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!