Homofóbnak tartjátok azokat a politikusokat, akik eltörölnék a bejegyzett élettársi kapcsolatot?
Liberálisul válaszolok neked:
"Homofób az, aki annak vallja magát."
Fordítva tetszik ülni a lovon.
Az időrendi sorrendet kéretik NEM felcserélni.
Először volt a házasság, több ezer évig változatlan formában, amely férfi és nő között köttetett.
Aztán a 20. században jöttek páran, akik szét akarták verni ezt a kulturális intézményt.
Szemléltetem sportpéldával.
Van a foci, mint sportág, és te pedig kitalálod, hogy ezentúl kézzel is hozzá lehessen érni a labdához, sőt, akár a gólvonalon túl is át lehessen robogni vele, miközben a kezedben tartod.
És ha valaki szólni merészel neked, hogy bocsánat, de a labdarúgás attól labdarúgás, hogy labdához nem lehet kézzel érni, te meg besértődsz, hogy korlátoznak a kézzel való játékodban, holott épp te vagy az, aki megtagadod a játékszabályokat.
Te leledzel tagadásban, te nem tiszteled a szabályokat, te vagy a renitens, a rebellis.
Aki házasságot ki akarja terjeszteni az azonos neműekre, nos az a házasságofób.
A te logikád szerint a bíró szélsőséges homofób, mikor piros lapot ad annak, aki kezezik a 16-oson belül, pedig csak a szabályokat tartatja be.
Tudomásul kell venni, hogy ezek a szabályok, bele kell törődni, keresni kell egy másik sportágat és nem ráerőltetni a több milliárd focibarát az újítási kísérleteket.
Utolsó!
A kérdés nem a házasság engedélyezéséről szólt,hanem a bejegyzett élettársi kapcsolatról.
Tudod ez az egyetlen egy intézmény van,amit a melegek "hasznosíthatnak",és vannak,akik ezt is el szeretnék törölni,tehát mindenféle jogi dolgot,ami két azonos nemű között létrejöhet.
Pl,ha a párom vagy én hirtelen,fiatalon meghalok,az összes vagyonomra ráteszi a kezét az állam,vagy egyéb,távoli rokonoknak adja,akik akkor jelennek meg,amikor hasznot lehet bezsebelni.
Még egy heteró párnál ez elképzelhetetlen.
"Tudomásul kell venni, hogy ezek a szabályok, bele kell törődni, keresni kell egy másik sportágat"
Ezért van a bejegyzett élettársi kapcsolat.
Amúgy rossz a hasonlatod. Nem arról szól, hogy kézzel is lehessen, hanem mondjuk hogy nők is játszhassák.
Én a házasságról beszéltem és nem a bejegyzett élettársi kapcsolatról.
Utóbbi engem nem zavar, felőlem legyen, azt csinálnak, amit akarnak, csak házasságot, a templomi esküvőt hagyják meg férfi-nő relációban. A vallást kéretik tiszteletben tartani.
Amúgy sem hiszek a polgáriban, az csak egy papír.
"Pl,ha a párom vagy én hirtelen,fiatalon meghalok"
Erre való a végrendelet. Minden jogintézmény rendelkezésre áll, javaslom a vonatkozó hatályos jogszabályok tanulmányozását.
A házasság nem egy vallási kntézmény,nem kellne összekeverni a dolgokat.
A polgári házasságot ismerik el,ami két fél jogviszonya.
Ha te elmész a templomba annak semmi jelentősége,az csak számodra egy formális dolog,nem kötelező.
Mellesleg vannak vallásos melegek is,akiket a hozzád hasonló emberek akarnak kirekeszteni.De amikor valaki a ti hiteteket kérdőjelezi meg,az már nem tetszik.
"Amúgy sem hiszek a polgáriban, az csak egy papír. "
Magyarországon CSAK polgári esküvő van jogilag.
Persze aki vallásos, mehet templomba, de jogilag ez semmit nem számít. Én is házas vagyok és a közelében sem voltunk semmilyen vallási intézménynek, mivel nem vagyunk vallásosak. Nem hiszem, hogy a melegek az egyházi szertartásra szeretnének lehetőséget kapni.
A polgári esküvőben nem hiszel?
Az csak egy papír xdd
Elég buta hozzászólás,már ne is haragudj.
Egyházi esküvő az egy formalitás,jogi szempontból semmit nem jelent...
Felfoghatod egy partiszerviznek is,ahol x időre kibérled a helyiséget egy esemény céljából,és fizetsz érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!