Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » KAMASZOK (! ) Otthon beszállto...

KAMASZOK (! ) Otthon beszálltok a politikázásba? (magyar politika, választás)

Figyelt kérdés

14 éves vagyok.

És én igen be zoktam szállni.Én és apum egy véleményen vagyunk : Jobbik.Tatámék pedig Fidesz.-.-

Tudom kis taknyos,tudatlan,éretlen (stb) vagyok,nem kell írni.Arra vagyok kiváncsi ,hogy más kamasz is szokott-e

politikáról beszélni otthon?Lány vagyok egyébként és örülük,hogy

legalább itthon komolyan vesznek.Ügye vasárnap lesz a

választás szóval sokat megy a téma.Én még ügye

nem szavazhatok,de anyukám szavaz helyettem :)

Más,hogy van ezzel?

(Eddig nem érdekelt a politika,de most a magyar

politika nagyon elkezdett érdekelni.)

2010. ápr. 8. 20:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

08.28: De buta és szánalmas vagy. :) Ilyen a legtöbb Jobbikos. Amúgy amit te kommunizmus néven emlegetsz, az nem kommunizmus. Ha elolvastad volna figyelmesen, akkor láttad volna, hogy a kommunizmus nem megvalósítható... Neked úgy látszik nem sikerült értelmezni az általam írt mondatokat. Na mindegy, nem is tépem a szám egy buta, tudatlan, értetlen kisfiúnak, mert ezt se fogod megérteni. :)

Szép napot :)

a 15 éves lány, akinek a halálát kívánod ;)

2010. ápr. 9. 13:15
 22/27 anonim válasza:

Én sokat tudok a jelenglegi pártokról,megkérdeztem apumtől,ő elmondott mindent.

De én nem szólok bele itthon,mert ez az ő dolguk még.Én csak tájékozódni akartam,hogy mi is a helyzet mostanában e téren.Úgy gondolom nem árt,ha nagyjából képben vagyok,mert a következő országgyűlési választásokon már én is szavazhatok.

2010. ápr. 9. 15:18
 23/27 anonim ***** válasza:

Nem, minek ?

Majd akkor ráérek, ha választás lesz. Amúgy meg ne hidd, hogy olyan "felnőttes" leszel így. Szépen körberöhögnek, mert fogalmad sincs a politika valójáról. Nem látod úgy át a dolgokat, mint a szüleid. Ők azért jó néhány párt kormáyzását megélték, te meg azért vagy Jobbikos, mert apád is az. Ha MSZP-s lenne, akkor te is az lennél...

2010. ápr. 9. 17:16
 24/27 anonim ***** válasza:
Nagyon helyes, hogy foglalkoztat a téma. Családi körben beszélgess is politikáról, de arra figyelj oda, hogy ne keveredj politikai vitákba idegenekkel. Az életkorodból adódóan nagyon sok mindent még nem láthatsz át. Amíg otthon beszélgesz róla addig nincs baj, de várj még pár évet a politikai vitákkal.
2010. ápr. 9. 17:46
 25/27 anonim ***** válasza:

Politikai viták nincsenek, maximum politikai veszekedések szvsz.

Én tiniként tojtam bele. Itthon is folyton csak az ment, hogy a szüleim az éppen aktuális kormányt szidták. Érthető, jobb sose' lett, csak rosszabb akár FIDESZ, akár MSZP volt éppen. Hallgattam a kifakadásokat, és sosem értetettem miért képesek néha komplett szócsatákat vívni ezen. Mostanra felnőttem (jogilag mindenképp), van némi rálátásom a dologra. És még most sem értem ezt az országos szintű haraghullámot. Mindegy ki kerül be, akkor is rólunk fognak dönteni, de nélkülünk. Légvárat épít, aki képes komolyan hinni abban, hogy az átlagembernek tényleg beleszólása lesz, hogy mi folyik ott fenn. Szóval engem nem érdekelt eddig se, ezután sem fog.

f/20

2010. ápr. 9. 19:28
 26/27 anonim ***** válasza:
45%

Ejj-ejj, miket olvas itt az ember. Na akkor, ha már a többi velem egykorú kis szónok itt elmondta (nem túl kultúráltan) a (nem) nagyon egyéni véleményét, akkor én is elmondom.

Én szeptemberben leszek 16 éves. Nagyjából 11-12 éves korom óta foglalkozom a politikával, főként a belpolitikával. Régebben én is a szüleimre hallgattam, azután (13-14 évesen) lassan saját véleményem.

Magamat konzervatív liberálisnak vallom, (aki nem tudja mi az, az tényleg éretlen a politikához ;) ) ebből logikusan adódik, hogy egyetlen hazai párttal sem szimpatizálok, mert idehaza egyik sem az én nézeteimet képviseli.

Valószínűleg 2014-ben nem is fogok majd élni a szavazáshoz való jogommal, ha marad a mostani helyzet (mezőgazdaságról szó sem esik, a kultúra megőrzéséről senki sem beszél, mindenki csak szidja a másikat, és saját magát próbálja a nagy nullával fényezni).

Ez volt az én saját nézetem, most jön a "Jobbikos általános iskolások bírálata saját magam módján".

Csak két fontos Jobbikos alapelvet szeretnék röviden bemutatni és kritizálni, hogy ne terheljem túl a pici kis buksitokat. Na akkor.

1. Kötelező sorkatonaságot minden fiatalnak

Ez elsőre nagyon hangzatosnak tűnik, de valójában nem az. Vegyük a mostani helyzetet. Idehaza jelenleg azt hiszem, hogy durván 100 000 honvéd van (jó, ennek egy része nem idehaza van, hanem Nátósdit vagy Enszesdit játszik valahol). Ennyi katonával és azzal a felszereltséggel, ami jelenleg a Magyar Honvédség birtokában van, nagyjából lehetetlen lenne megvédeni a hazánkat bármilyen támadással szemben. DE! Ezért vagyunk NATO tagállam. Mivel mindenki bedobott a közösbe valamennyit, ezért egy egységes katonai szerv jött létre, ami, ha a helyzet úgy kívánja, akár a mi hazánkat is meg tudná védeni. Bizony, ha kell, akkor cseh katonákkal is.

Képzeljük el, ha sorkatonaság lenne. Lehet, hogy akkor lenne állandóan 500 000, azonnal mozgósítható katonánk, azokra írdatlanul sokat kéne költeni (felszerelés, szállásolás, élelmezés), arról nem is beszélve, hogy ennyi emberrel még mindig nehezen tudnánk megvédeni a hazánkat. Plusz még egy-két indok: A szomszédos országaink többsége NATO tagállam vagy olyan ország, amely jelenleg le sem szar minket, vagy nem áll szándékában háborúzni. Továbbá azt sem érdemes elfelejteni, hogy amíg idehaza sorkatonaság volt, akkor mindenkinek fél-két év elment az életéből a "semmittevéssel", undorító, hatalommániás emberek vették körül a sorkatonákat, továbbá nagyon sokat lettek a szolgálat alatt alkoholisták, vagy dohányosok. Erről ennyit, jöhet a második pont.

2. Aburtusz megszűntetése

Ebből lehet elvi kérdést csinálni, azt most nem szeretnék, én ezt most egy másik szemszögből szeretném megnézni.

A '90-es évek Amerikájában egyre emelkedett a bűnözés. Hiába pakolták tele rendőrökkel az utcákat, hiába figyeltek jobban oda, hiába szigorítottak, semmi sem történt, az emberek kétségbe voltak esve, nem tudták, hogy mit tegyenek.

Aztán egy-két év lezajlása után hirtelen csökkeni kezdett a bűnözés. Az elején azt hitték, hogy nyílván a rendőri jelenlét okozta ezt, de később kiderült, hogy nem ez volt a "csoda".

A "csoda" az abortusz legalizációja volt, amelyet néhány államban engedélyeztek, még a '70-es évek elején. Nahát! Nem született meg az újabb, bűnöző generáció! Mert ha belegondolunk, akkor rájövünk, hogy egy nő/lány, leginkább akkor folyamodik abortuszhoz, ha nem tudná a gyerekének a megelelő körülményeket biztonsítani. Ha pedig a gyerek megmarad a rossz körülmények között, akkor nagy valószínűséggel bűnöző lesz. Hoppá.

Csak ennyit szerettem volna mondani, tessék nyugodtan lepontozni, nekem jót tett, hogy ezt most leírhattam! :)

15/F Pest megyéből

2010. ápr. 9. 19:36
 27/27 A kérdező kommentje:

Nem értem,miért fáj az valakinek ha ITTHON ITTHON ITTHON

remélem megértette mindenki ITTHON ITTTHON ITTTTTTHON

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

politikázok.Az,hogy valaki nem tudja annyira komolyan

venni a gyerekét,hogy ne engedje meg ,hog OTTTHON

politikázzon az már más.

Miért baj az ha engem ÉRDEKEL ez a téma??!!!

Ártok ezzel valakivel?

Ja bocsánat jobb lenne,ha részegre innám magam meg egyebek,igazatok van.Végülis a politika h_lyeség

és elítélni való az ha egy GYEREKET érdekel a politika..

Elnézést kérnék mindenkitől.Szégyenlem magam.

Nem fogok többet a politikáról beszélni majd ha csak

olyan nagy leszek,mint ti és akkor majd esetleg.

És még ügyvéd akartam lenni,bár ezt is csak

4 éves korom óta szóval ez is hülyeség.

Köszönöm a kedves válaszokat!

2010. ápr. 9. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!