KAMASZOK (! ) Otthon beszálltok a politikázásba? (magyar politika, választás)
14 éves vagyok.
És én igen be zoktam szállni.Én és apum egy véleményen vagyunk : Jobbik.Tatámék pedig Fidesz.-.-
Tudom kis taknyos,tudatlan,éretlen (stb) vagyok,nem kell írni.Arra vagyok kiváncsi ,hogy más kamasz is szokott-e
politikáról beszélni otthon?Lány vagyok egyébként és örülük,hogy
legalább itthon komolyan vesznek.Ügye vasárnap lesz a
választás szóval sokat megy a téma.Én még ügye
nem szavazhatok,de anyukám szavaz helyettem :)
Más,hogy van ezzel?
(Eddig nem érdekelt a politika,de most a magyar
politika nagyon elkezdett érdekelni.)
1. Tanulj meg gépelni...
2. Ne okoskodj.
3. Felőlem bele szólhatsz, úgysem látsz bele a dolgokba.
4. Én nem politizálok itthon. Megkérdeztem, ki mire szavaz, elmondták és ennyi. Ő dolguk, ráérek még ezzel 1,5 év múlva.
5. Ha nem tetszik valami, akkor sem kell lehurrogni a többieket, hisz te véleményt kértél.
6. Nem kell írni, hogy kamaszok. Tudjuk, hisz ebben a témakörben tetted fel a kérdést.
Cső.
Most is okoskodom mi??!!
Azért írtam,hogy kamaszok,hogy ŐK válaszoljanak.Nem véletlen kértem.Igen NORMÁLIS véleményeket kértem.
Annyir,hogy szoktatok-e vagy nem.Nincs szükségem az osztásra oké?
Cső. -.-"
Szoktam politizálni apuval. Van amiben egyet értünk, van amiben nem. Én kommunizmust szeretnék (csak kár, hogy nem valósítható meg...), ő pedig nemzeti-radikális. Szóval ő Jobbikos. Szerintem pedig nincs olyan párt ami tudná irányítani az országot. Ha mégis kéne választanom mindenáron egy pártot, akkor a Munkáspártot mondanám. Nem szoktuk egymást cseszegetni a politikai nézetei miatt. Amúgy már kiskorom óta beszélget velem apu a politikáról (nem ő erőlteti, engem érdekel/érdekelt), úgyhogy elég tájékozott vagyok. :)
15/l
Nem akarom senkinek a nézeteit sem sérteni,ezért nem is nyilvánítok véleményt.Én néha szoktam szólni,hogy melyik lenne a jobb,meg minden,de igazából fogalmam sincs arról,hogy miért lenne jobb ennek meg annak a pártnak az ígérgetését hallgatni tovább..egyik ezt ígéri,másik azt.Lehet,hogy valamelyik megtudná javítani Magyarország helyzetét,csak most itt van ez a "hála istenkedés",hogy az egyik ilyen kampányt csinál,a másik olyat..ahelyett,hogy tudnának értelmesen,normélisan dönteni-csak az ország érdekében!Mert nekik meglesz a fizetésük,ha mi éhen halunk is,nem?:S sok értelme nem lesz,ha vmelyik hülyébb párt kerül a "színpadra",aztán csak ígérget,hazudozik,de semmit sem csinál MAGYARORSZÁG ÉRDEKÉBEN.:S
Próbáltam függetlenül leírni,remélem senkit sem sértettem meg,ha még is,szeretnék elnézést kérni.
Jah, ne foglalkozz még ezzel :DD
Én is elmondtam, hogy sztem a Jobbik kellene, persze lehülyéztek, de engem aztán nem érdekel :DD
4 év múlva úgy is én döntöm el, kire szavazok...addig meg nem mindegy?:D
15/f
annak a komcsinak üzenem hogy dögöljön meg,még rosszabb lenne a helyzet.
Otthon a családi körömben nem,mert kiröhögnének,viszont alapvető hogy a jobbikot támogatom,hiszen mint ugye az öszödi beszéd is kimondta,"Nyílvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet" "Én csak vissza akartam adni a baloldalnak a hitét,hogy meg lehet csinálni,hogy nem kell besza.rni orbán viktortól és a jobboldaltól".
13/F
Én abszolút nem politizálok sem otthon, sem máshol - egyrészt azért, mert nem értek hozzá, másrészt: nem is érdekel. A környezetemben mindenhol csak azt látom, hogy amint a politikára terelődik a szó, többnyire mindenki felidegeli magát, és szinte önkívületben kántálja a saját igazát, véleményét, meg sem hallgatva a másikat( tisztelet a kivételnek ). Nem vonz a lehetőség, hogy kb. 4 év múlva én is kivehetem a részem ebből a vitából (néha csak annak álcázott undorító, álszent csatározásból). Persze politizálni fontos, tudom, hiszen nem mindegy, ki vezeti az országot. Én egyelőre még szeretném kiélvezni a gyermekkor felhőtlen örömét, és nem átadni magam a megszállottan győzködő emberek tömegének, hogy azután erőszakkal rángasson ezernyi kéz - ki-ki a maga pártjára akarva állítani engem -, és végül széttépjenek. Egyszer majd biztosan kész leszek felelősségteljes döntést hozni e téren is, de addig, amíg erre nem vagyok képes, nem engedem, hogy bármely politikai nézetet belémtápláljanak - ami a kiforratlan ítélőképességemet tekintve igen könnyű lenne. Bele sem akarok gondolni, milyen lenne, ha egy nap felébredve rájönnék, hogy hazugságban éltem le a gyermekkorom... Ha tudok, döntök majd én magam.
( Ne vedd sértésnek a soraimat, nem ítéllek el. ( Sőt... :D )Jó az, ha van valami véleménye az embernek egy adott dologról - te fiatalon ki tudtad/akartad ezt alakítani, én nem. Különbözőek vagyunk. Ettől olyan szép a világ... :))
Üdv,
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!