Te hogyan "értelmezed" ezt a statisztikát?
Szerinted is "túlnyomóan negatív" eszerint a statisztika szerint az ISIS megítélése a felsorolt muszlim országokban? Szerinted ez elfogadható? Gondolok itt arra, hogy egy ország lakosságának 14%-a egyetért az ISIS-szel, az hogy lehet bárki számára is elfogadható szám? De még az 1% is elfogadhatatlan. És akkor még ott van a sokkal aggasztóbb "dont know", amit igen magas százalékban választottak.
Miért, nálunk hányan mondják azt, hogy "nagy kár, hogy Hitler nem fejezte be azt, amit elkezdett?"
Én már elég sok embertől hallottam ilyen és ehhez hasonló mondatokat Hitlerről és a nácikról.
Na, ez is pont ilyen.
"Én már elég sok embertől hallottam"
Ez igazán hiteles.
A nyolcadik lemert orszag Burkina Faso ( a regi Felso Volta /Upper Volta )
Nyugat Afrika egyik legnagyobb nyomortanyaja ahol a Francia mellett 69 nyelvet beszelnek amibol 60 torzsi nyelv
Azt akarja a Pew Reasearch elhitetni hogy matematikai pontossagal bemertek 64/8/28 % ra az orszag hangulatat az ISIS-al kapcsolatban ?
Eleg valoszinutlennek hangzik.
Azt hogy a 174 millio lakosu Nigeriat hogy mertek le azt nem is erdemes elohozni
Ezekkel a felmérésekkel ez a kérdés is foglalkozik:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__7..
Igaz ugyan, hogy sajnos vannak olyan muszlimok akik annyira nem ismerik a vallásukat, hogy támogatják a szélsőséges takfiri és dzsihadista szervezeteket. De azt sem szabad elfelednünk, hogy nagyon sok "felmérést" hamisítanak meg, hogy a muszlimok ellen tudják uszítani az embereket. Ez különösen az USA-ban jellemző, meg a cionistákkal szimpatizáló körökre.
Ez a statisztika számomra azt jelzi, hogy az arab országok (sok esetben szegény, frusztrált, aluliskolázott) társadalmaiban is egyöntetűen magas a szélsőséges iszlamista terrorizmus elutasítottsága. Vagyis az iszlám többségű országok lakossága nagy többséggel elutasítja saját szélsőségeseit.
Bárcsak a magyar lakosság körében is ilyen magas lenne a jobbik elutasítottsága, mint Libanonban vagy Jordániában az ISIS-é!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!