Aki szerint a demokrácia nem a megfelelő rendszer, azok mit képzelnek el helyette?
Úgy értelmeztem az a kérdés hogy a valódi wikipédia szerint meghatàrozott demokràcia lenne a màsik opció ehelyett a délamerikai helyett amimost van .
Az àltalam felsorolt helyeken igen lazàk a polgàri fegyvertartàs szabàlyai.Az ilyesmi pedig egy igen jó mutató az àllamnak a sajàt polgàraihoz való hozzààllàsàhoz.
1.Ma Magyarországon kleptokrácia van.
2.A demokrácia idejétmúlt és erőszakkal próbálják életben tartani. Nem működik, főleg nem a képviseleti demokrácia. Arra jó, hogy eltorzult gondolkodású embereket termeljen ki magából.
Honnan tudjuk? Onnan, hogy van. Ami működőképes, és mindenkinek jó, az a döntéshozóknak nem érdeke. Egy politikai hatalommal bíró embernek miért lenne érdeke, hogy mindenki egyenlő legyen? Ugyan így egy multinacionális nagyvállalatnak miért lenne érdeke, hogy vagyoni egyenlőség legyen?
3.Vannak rendszerek amelyek működőképesebbek lehetnek, ugyanakkor senki nem tesz kísérletet a kidolgozásukra (Ki hallott mostanában kísérletet pl. új politikai rendszer kidolgozására esetleg kipróbálására?).
Én személy szerint el tudnék képzelni egy autokrata rendszert, ahol az uralkodónak nagyon szigorú feltételeknek kell megfeleljen és legalább 3 fék kerül a rendszerbe, hogy adott esetben azonnal leváltható legyen (de ezzel, hogy leírtam, hogy autokrata, azonnal diktatúra pártinak, meg fasisztának meg ki tudja még minek leszek bélyegezve). Továbbá lehetne ötvözni a meritokrácia egyes elveivel.
Egyébként egyes természeti népeknek sőt egyes állatfajoknak is működőképesebb rendszerük van mint a demokrácia, de ugye ez megint tabu téma, mert "elmaradott" meg "civilizálatlan, barbár" meg "akkor menjünk vissza az őskorba". Holott azt senki nem mondja, hogy egy az egyben át kell venni.
Jó, akkor válaszolok egyszerűbben:
Fejedelemség, meritokrácia vagy egy olyan politikai rendszer, ami még nincs.
Így már megfelel?
Anarchoszindikalista közösséget!
Nyilvànvaló akkorhàt hogy a kiàlysàg lenne a jó egy arra megfelelő emberrel.Nem ezekkel a kispàlyâs politikusokkal akik nem làtnak tovàbb a sajàt zsebüknél.
Igazàból ezzel se lenne bajom ha mellette elvégezné azt ami a munkaköri leíràsàban szerepel és amire felesküdött.
"Nagyszerű, éppen csak a kérdésre nem válaszoltál."
De igen, válaszoltam a kérdésre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!