A romák lemaradása az oktatáson múlik? Miért igen miért nem?
Bizonyos szintem igen.
Fel kellene végre ismerni,hogy másképp kellene tanítani az első generációt,a következő már megint más lenne,hiszen aki csak egy icipicit kultúrált közegből jön,az igényli a többit.
Nem tartom jó ötletnem,hogy a cigánygyerekeket,ha 16-ot betöltik,akkor a nyolcadikat se kell elvégezniük.Azt se hogy mindenáron azt kellene megtanulniuk,mint egy átlagos gyereknek.Majdnemhogy egy Waldorf-féle oktatás kellene a számukra.
Hozzáteszem szerintem a mai oktatás nagy részében szär,és a tanárok nagy része is csapnivaló.
Szinte nincs gyerek,aki szeret iskolába járni és nincs olyan tanár néni/bácsi,akit szeretnének.
A tanagyag túl sok,és sokszor nem is korosztálynak megfelelő(miért kell egy 3-os gyereknek olyat tanulni,amit kertészeti szakiskolákban tanítanak,ugyanakkor nem viszik ki megmutatni,hogy ez almafa,ez meg körte)
Egyébként volt nekem egy pedagógusom,aki azt mondta,hogy ha egyest kap a gyerek,az a tanár bukása.Verekedni is az a gyerek tud,akire nem figyelnek.
Szóval nála nem bukás és verekedés,igaz nem azal telt el az óra,hogy cikizzen bárkit is és nem kávézgatott a tanáriban folyósóügyeletben....
13.44.-es
Én értem hogy mit írsz, de itt nem a generációról van szó, meg ilyen meg olyan oktatásról. Akármilyen oktatást alkalmazol, nem érsz vele semmit mert ő nem él vele. Nem jár iskolába, mert nem érdekli. Lesza.ja. Ha ő nem akar tanulni, akkor nem tudsz mit csinálni. Beleverni nem tudod. Figyelj, én azt mondom hogy igenis ez faji kérdés, nem pedig generációs kérdés. A cigány, az cigány volt 100 évvel ezelőtt is, cigány ma is, és cigány lesz 50 év múlva. Vagyis egy dologtalan népség. Rengeteg cigányt ismerek, a fele nem jár iskolába, a másik fele jár, de már vagy negyedszerre járja a 9. osztályt 18 évesen. És röhög rajta. Mert "fa..om az iskolába, én nem fogok tanulni senkinek sem". Ennyi. Nem tudod megváltoztatni.
És miért is nem jár be iskolába?
Azért mert lehülyecigányozzák.Már az oviban is.
Igen,igen,ott a háttér,de egy hároméves gyerek kétszer több időt tölt a nevelőivel,meg a szüleivel...és megfelelő nevelői csapattal igenis lehetne eredményeket elérni.
A hároméves cigánygyerek éppenolyan csillogó szemmel ment első nap az oviba,mint az enyém...aztán valami elromlott menetközben.Ami nem mindig a gyerek hibája.Sőt,ha azt nézem,mi vagyunk a felnőttek,mi cs.esszük el,nem a gyerekek.
13.39:Ne mond,hogy a te gyereked nekáll(t) tanulni,ha leteszed elé a könyvet,meg a kaját.
Az enyémek nagyon elmaradottak...meg kellett őket tanítanom tanulni.Mondjuk szerintem ez a tanár dolga lett volna,mert és főzetem meg vele az ebédet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!