Ennyire vérszomjas az átlag magyar?
Az internet egy csodás hely. Itt az embereknek nem kell takargatniuk a valós szándékaikat, hisz senki nem ismeri őket, azaz a felelősségre vonástól se kell tartaniuk, így aztán kimondhatják a legbelsőbb gondolataikat is a lebukás veszélye nélkül.
Ennek az söralátétes bölcsességnek csupán annyi köze van a kérdéshez, hogy akárhányszor történik valami kegyetlenség ebben az országban, lásd. a mostani 20 éves lány megfojtása, vagy a Szita Bence ügy, akkor az internetet azonnal ellepi egy ostoba slepp, ami habzó szájjal követeli az elkövetők fejét és, hogy állítsák vissza a halálbüntetést és, mivel mindezt egy olyan közegben adják elő, ahol semmi okuk az akaratuk eltitkolására, így kijelenthető, hogy ez a belső vágya rengeteg magyarnak. Elborzasztó, ahogy átlag emberek követelik, hogy akasszanak fel, lőjenek le és kínozzanak halálra más embereket, közben meg arra hivatkoznak, hogy mindez jogos, hisz az illető gyilkolt, az pedig rossz, szóval meg kell őt is gyilkolni. Őszintén szólva elég kényelmetlenül érzem magam, amikor több ezer, netán tízezer olyan ember között járok, akik odahaza, a monitoruk előtt arra verik a nyálukat, hogy igenis ki kell végezni a legbrutálisabb módon másokat, közben meg büszkén állítják, hogy ez az igazságszolgáltatás része, szóval ezzel nincs semmi gond, sőt az a gond, hogy ez nincs hatályban. Férfiak és nők, idősek és fiatalok, pestiek és vidékiek tömegei a 21. században még mindig csak akkor éreznék elfogadhatónak bizonyos büntetések végrehajtását, ha az egy ember megölésével jár, a hab a tortán pedig az, hogy amikor fel merészelem vázolni az ilyen embereknek, hogy ugyan ők miben különböznek attól a gyilkostól, akiket ők válogatott kínzások után akarnak megölni, akkor a sötét tömeg rám okádja, hogy "persze, védd csak a gyilkost, nyilván te is az vagy, hogy őt pártolod" vagy valami hasonló demagóg hülyeséget, holott szó sincs arról, hogy ne legyenek megbüntetve ezek a gazemberek, de azért a törvényhozók álljanak már egy olyan erkölcsi szinten, hogy nem a gyilkosok eszközeivel büntetik meg a gyilkosokat.
Hogyha egy ország közgondolkodása ennyire elvárja más emberek véres halálát, akkor milyen jogon nevezzük magunkat felvilágosult országnak? Miért ennyire középkori gondolkodású egy halom magyar? Miért nem elég nekik, ha azt az elkövetőt bezárják egy életre, miért akarják, hogy végezzék is ki? Mi ez, ha nem egy primitív állati ösztön, ami csak akkor elégül ki, ha valakit megölhetnek?
Nos lehet meglep, amit írok, de igen. A nagynénémet 2007-ben gázolta halálra egy autós, az illető azóta börtönben van és legkorábban 6 év múlva bocsájtják próbaidőre szabadlábra. Visszahozta volna a nagynénémet, ha felakasztják a sofőrt? Nem. A tettes megkapta a méltó büntetését, el lett különítve a társadalomtól jó hosszú időre, innentől kezdve a dolog tárgytalan.
A szánalmas érzelmi zsarolásod nem működik rajtam. Az ostoba emberek szokták bevetni a "mi lenne, ha a te gyerekeddel/szüleiddel/testvéreddel történt volna..." kezdetű szöveget és ezzel próbálják meg kiprovokálni a másik fél haragját a képzeletbeli elkövetővel szemben és azt várják, hogy dühében majd biztos megölné. Nos a tudatlan vadállatok biztos megtennék, felteszem te is közéjük tartozol, azonban ha elérsz egy bizonyos erkölcsi fejlettséget, akkor már nem kívánod mások halálát, bár gondolom számodra ezt a szint olyan messze van, mint a Marianna árok aljától a Csomolungma teteje.
# 10:
Az az érdekes, hogy az olaszliszkai lincselésnél pont a balliberálisak védték azzal a gyilkosokat, hogy "ha a te gyereked ütötték volna el, te is ezt tetted volna".
kérdező ma 11:57:
én elolvastam a szövegedet, egyértelműen bűnözővédő vagy!
szerintem a súlyos, kegyetlen, aljas szándékból elkövetett gyilkosságokat halállal kellene megtorolni. az eset súlyától függően! elmebetegeket nincs miért etetni, itatni...a javíthatatlan esetek a túlvilágra valók!
Kedves Kérdező! Ha valaki szánt szándékkal, előre megfontoltan, megöl egy másik embert, azaz elveszi a legalapvetőbb emberi jogát, az élethez való jogot, akkor az elkövetőnek ezek után miért tartanánk tiszteletben a jogait? Ez így igazságos? MINDENT elvett attól az embertől, akit megölt, VÉGLEG. Ezt már senki sem adhatja vissza.
Ha minden kétséget kizáróan bizonyítható, hogy ő volt az elkövető, én egy életre olyan körülmények közé tenném, hogy lehetőleg az összes lehetséges emberi joga sérüljön. Nem, én nem ölném meg. Viszont ha ő kérné mindezek hatására, hogy meghalhasson, megadnám neki a lehetőséget.
A mostani börtönöket nem tartom elegendő mértékű büntetésnek ilyen körülmények között. Kap enni, ha akar szórakozhat is, orvosi ellátást is kap, netán börtönpszichológust is, van egy minimális mozgástere, eltartja a társadalom. Sokan vannak olyanok, akik bűntelenül "szabadon" élnek és még ennyi sem adatik meg nekik. Ez így aránytalanul gyenge büntetés a gyilkosok számára.
Kedves kérdező.
"Nos a tudatlan vadállatok biztos megtennék, felteszem te is közéjük tartozol, azonban ha elérsz egy bizonyos erkölcsi fejlettséget, akkor már nem kívánod mások halálát, bár gondolom számodra ezt a szint olyan messze van, mint a Marianna árok aljától a Csomolungma teteje."
Ezzel a nagy nehezen megfogalmazott összetett mondatoddal bizonyítod, hogy bort iszol és vizet prédikálsz. Egyrészt, egy erkölcsileg fejlett lény nem sértegeti a másikat ordenáré buta paraszt módjára, másrészt aki annyira liberálintelligens, mint amilyennek vallja magát, az elolvasta volna első bejegyzésemet is, amiben PONTOSAN azt fejtegetem, hogy ha valaki autóval véletlenül elüt valakit és meghal, az más, mintha valaki előre eltervelt, aljas módon gyilkol. Erre elképesztő primitívséggel a nagynénédről kezdesz el maszlagolni, akit elütöttek egy autóval.
Harmadrészt: éppen te pofázol arról, hogy nem lehet ugyanazzal büntetni az elkövetőt, mint amit az elkövető elkövetett. Erre föl elkezdesz sértegetni.
Tudod mi a véleményem? Hogy vagy nagyon fiatal vagy még és ezért tapasztalatlan, vagy annyira o.stoba, hogy párodat ritkítod.
Bizonyára nem vagy szülő sem, mert akkor nem írnál ekkora f.asz.ságokat!
El se hiszem, hogy vitatkozással töltöm a szabadnapom a neten...
Volt szerencsém hallani Zacher Gábort élőben hallani a kórházban, nála mocskosabb szájú orvossal ritkán lehet találkozni, ellenben a tettei és a szándékai olyan mértékben nemessé teszik, mint kevés más orvost ebben az országban. Ennek az ellenkezője Josef Mengele, egy a feljegyzések nyájas és nagyon barátságos hangnemben beszélő és viselkedő orvos, aki a valóságban kimondhatatlan rémtetteket vitt végbe, szóval ennyit arról, hogy az előadásmód az előadó szándékait mennyire pontosan adja vissza. És igen, nem tisztelem azokat, akik mások életét akarják kioltani, legyen akármi is a szándékuk, az ilyenekkel szemben meg urambocsá' ha nem fogalmazok úriasan, pláne olyanokkal szemben, akik kapásból azzal vádolnak, hogy én nyilván bűnözővédő vagyok, pusztán csak amiatt mert szorult belém annyi emberség, hogy nem kívánom mások halálát.
Aki meg azért van a halálbüntetés pártján, mert elégtelennek találja a börtönök működését, akkor az miért nem a börtönrendszer szigorítása mellett van? Ha már itt tartunk én pont emellett teszem le a voksom, néhány tekintetben épp az ellenkezőjét szolgálják a bv intézetek, mint ami célt szolgálniuk kellene.
Kedves kérdező!
Feltettél egy kérdést, majd kiakadtál a válaszokon, és elkezded sértegetni a válaszadókat.
Elmondtad a véleményedet, rendben van. A többiek is elmondták a véleményüket, és ez is rendben van. Én is elmondtam a véleményemet, miszerint egy brutális gyilkost gondolkodás nélkül fejbe lőnék. És ez is rendben van. A te véleményed semmivel sincs előrébb az én véleményemnél vagy a többiek véleményénél. Menj, és töltsd el valami hasznosabbal a szombat délutánodat, ahogy szeretnéd.
Az átlag magyar nem vérszomjas, hanem mélységesen felháborodik, amikor egy ártatlan, fiatal életet brutális kegyetlenséggel kioltanak. A jogrendszertől elvárható, hogy a büntetés a bűn súlyával megegyező legyen.
A kérdező pedig nem vérszegény, hanem hülye szegény.
# 13/19 Időpont ma 12:30
Te hülye vagy? Nem mondom, kérdezem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!