Miért pont napi 8 órát dolgoznak az emberek?
Ha kevesebbet dolgoznánk,nem tudnak fennmaradni a világ?
Vagy direkt azért dolgoztatják ennyit az embert,hogy ne legyen ideje semmire?
Én azt veszem észre a környezetemben,hogy a legtöbb dolgozó ember életunt,monoton az életük.A sok munka mellett nem jut idejük semmire,és attól lesznek "boldogok",ha befizették a rezsit,és nem haltak éhen.
Elmegy mellettük az élet,és csak küzdöttek az elkerülhetetlen halál ellen,az életet pedig ÉLTÉK.
Itt egy angol nyelvű leírás, Robert Owen találta ki, és a Ford gyárban vezették be 1914-ben, a hatékonyabb termelés érdekében. Addig a napi 10-16 óra munka volt a norma. Ez sok helyen még most is jellemző, főleg ha hozzáadod a közlekedéssel eltöltött időt is.
A jövő egyébként a kevesebb munkáé, hiszen egyre kevesebb munkával egyre több jövedelemhez jutunk, és még a több jövedelmet is egyre inkább magunkra költhetjük (nem pl. háborús újjáépítésre, infrastruktúrára vagy házra).
Illetve egyre kevesebb lesz a kvalifikálatlan munka, azaz mindent amit automatizálni lehet, kiváltanak gépekkel.
Én a mai gyerkőcöknek azt tanítanám meg, hogy a 40-50 évig napi 8 órás munka a múlté. Ma már van, hogy valaki csinál egy projektet 6 hónapig, és utána pihen/alkot 6 hónapig. Vagy 4 napot van a munkahelyén és 1-et home office-ban.
Én meg heti 4 órában vagyok napi 15 órát. És nem azonos napok, hanem össze-vissza bármelyik nap.
Én pont örülnék 8*5 órának.
Munkások harcolták ki a napi 8 órát, azelőtt 10-16 órát is dolgoztak a gyerekek is.
Nyugaton van ahol heti 35 óra a kötelező, azaz napi 7 óra csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!