Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti is viccesnek tartjátok,...

Ti is viccesnek tartjátok, amikor a milliárdosok beszélnek arról, hogy ők azért gazdagok, mert rendesen dolgoznak, a prolik pedig nem?

Figyelt kérdés
Érdekesnek tartom, hogy elég szépen meg tudják magukat szedni azoknak a munkájából, akik igazából nem is dolgoznak.
2015. dec. 21. 15:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
43%
a jó szakmunkás az jól él... azmár más kérdés hogy a legtöbb munkás béna
2015. dec. 21. 15:51
 2/16 anonim ***** válasza:
20%

teljesen igazad van.

A dolgozó tisztességes ember meg éhen-hal. De ez a rendszer direkt így lett kitalálva a bankhatalmak által, hogy népességet tartson kordában illetve passzívan csökkentsen.

Ennek a rendszernek most vége:)

2015. dec. 21. 15:53
 3/16 anonim ***** válasza:
47%
Melyik milliárdos beszél erről? Én például André Kostolany könyvet olvastam múltkor, ő például nagyon nem ilyen hozzáállásban beszél a munkás emberekről, mint ahogy beállítod a dolgokat. Közvetlenül meg csak egy milliárdost ismerek, ő az apukájától örökölte a pénzt, pontosan nem tudom mennyit, annyit tudok hogy milliárd felett van, ő például most 22 éves, hegesztő tanfolyamra jár (titokban, mert az anyja közgazdász pályára szánta, de ő azt nem szeretné csinálni, ezért kamuból jár egyetemre, mellette hegesztő), és nekünk folyamatosan arról áradozik, hogy a hegesztőkre mekkora szükség van, meg hogy sokan azt hiszik, hogy ez egy egyszerű szakma, pedig iszonyú mennyiségű tudás kell, meg tapasztalat hogy valaki profi legyen belőle, és hogy neki ez az élet célja, és utálja hogy a muterja erőlteti neki az egyetemet.. Szóval én nem tudom te mi alapján általánosítottál, lehet neked több milliárdos ismerősöd van mint nekem.
2015. dec. 21. 15:55
 4/16 anonim ***** válasza:
92%

Hallottam már munkást mérnökökről filozofálni, hogy ők csak kiadják a munkát meg a szabadságokat. Hát kérdem én miért nem megy mérnöknek?

A "becsületesen dolgozó kisember" igazából nem dolgozott becsületesen, hiszen akkor nem szakmunkásként dolgozna. A tanulás is munka, és ha a szakismereteihez is így áll hozzá akkor nem tudom honnan vár csodát.

2015. dec. 21. 16:22
 5/16 anonim ***** válasza:
95%
Apámnak is csak egy érettségije van, szegény családban nőtt fel, faterja meghalt gyerek korában, muterja rokkant nyugdíjas volt, eleinte betanított munkás volt egy gyárban kb 8 évig, majd egyre több dolgot megtanult kezelni, végül csoport vezetőt csináltak belőle, mert látták, hogy szinte az egész gyártósor összes gépét tudja már kezelni, és hogy az emberekkel is jó kapcsolata van. Végül összespórolt egy kis pénzt, és alapított egy saját céget, most az alkalmazottjai kezelik azt a gyártósort, amin betanított munkás volt 25 évvel ezelőtt.. Csak úgy mondom, hogy a szorgalmasan dolgozó kisember simán cég vezető lehet, ha tényleg szorgalmasan dolgozó és nem csak kisember..
2015. dec. 21. 16:33
 6/16 anonim ***** válasza:
55%

Én a saját távolabbi családomban látom, hogy én azért vagyok gazdagabb, mint a család többi tagja, mert rengeteget dolgozom, nem 8-4-ig, hanem 8- ameddig tart a nap plusz hétvégén.

Nincs életem, de pénzem van. El kell dönteni, hogy kinek mi a fontos.

2015. dec. 21. 17:35
 7/16 anonim ***** válasza:

Kétfajta gazdag van.

Az egyik,amit az utolsó is ír.

Aki képes éjjel-nappal dolgozni,csak,hogy még több pénze legyen,de hosszú távon az egészsége rovására megy.

Képes fennhordani az orrát,hogy ő mennyit dolgozik,közben semmi élete nincs.

A környezetemben is most betegedett meg egy 35 éves férfi nagyon.Egész életében csak dolgozott,hajtotta a pénzt.gyors kaját evett,nem sportolt.

Most pedig lehet meg fog halni.

Kérdés kinek éri ez meg?

A másik fajta,aki ügyeskedéssel vagy csalással gazdagodik meg,mások bőrén.

Ugye ezt nem mindenki vállalja be,mert sokan félnek.

Az a baj,hogy az átlagos ember,aki dolgozik,nem tud megélni és még ráfogják,hogy lusta,mert nem akar álmában is dolgozni.

2015. dec. 21. 19:46
 8/16 anonim ***** válasza:
Kérdező te nem láttál még gazdag embert, csak valami romantikus kép él benned...
2015. dec. 21. 19:58
 9/16 anonim ***** válasza:
71%

Melyik területen nem lehet "megélni" kemény munkával, tucatember szintjén?

Kettő ilyen van : a szociális, és a közszolgálati. Viszont ezeket a területeket nem is a pénz miatt kell választani.

Az emberek lusták tanulni, és a semmire nem lehet fizetni, sokat pedig pláne nem.

2015. dec. 21. 19:59
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy lenne ember a földön aki azt mondja hogy mennyire túl van fizetve és mennyire nem érdemli meg amiért eddig dolgozott. Ezzel nyilván a milliárdosok is így vannak. Kell az önbecsülésnek. Az emberek legnagyobb része szerint sokkal többet ér, mint amennyire anyagilag megbecsülik.
2015. dec. 21. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!