Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a feminizmusról?

Mit gondoltok a feminizmusról?

Figyelt kérdés
Egyetértetek vele? Miért? Hosszú válaszokat írjatok kérlek! (és elnézést, ha rossz kategóriába soroltam)

2016. febr. 5. 20:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
95%

A feminizmus, mint nemek közti egyenlőség kivívása nyilván támogatandó. Azt hiszem ilyen értelemben ma Európában és Észak-Amerikában olyan 70% feminista. De ezek az emberek nem nevezik magukat feministáknak, nem is gondolkoznak ilyeneken, csak egyszerűen ilyen az alap gondolkodásunk. Ez az eredeti feministák abszolút sikere.

De sajnos eléggé átvették ezt a szót az olyan őrültek, akik valami durva neomarxista hülyeséget nyomnak. "Third wave feminists"/"Social justice warriors", vagy ahogy csúfolják őket "feminácik". Bár szerintem inkább "femikomcsik" lenne a helyes kifejezés, mert gyakorlatilag egy marxista osztályelméletben hisznek. Ez meg nyilván nem támogatandó.

Mivel igazából az eredeti feminizmus célja, vagyis a női egyenjogúság többé-kevésbé megvalósult, és ma nagyon sok őrült használja ezt a szót, ezért én nem tartom túlzottan szerencsésnek azt, ha valaki feministának mondja magát. Az emberek többsége passzívan "klasszikus feminista", és ez így teljesen helyes és hatékony.

2016. febr. 5. 21:41
 12/32 anonim ***** válasza:
88%

A feministák nem egyenlőséget akarnak, hanem egyenjogúságot! Nem mindegy, nagyon nem. Egyszerűen egyenlő lehetőségeket akarnak a férfiakkal, és ez itt a lényeg! Hogy nem KELL senkinek semmit kötelező jelleggel csinálni, de LEHET!

Pl:

Katinak nem kell szavazni mennie, de ha akar mehet, a szavazata pedig ugyan annyit ér, mint a Petié, vagy a Józsi bácsié.

Katinak nem kell föltétlen egyetemet végeznie, de ha akar lehetősége van rá, és semmilyen hátránya nincs Petihez képest.

Na valami ilyesmi lenne az elmélet. És vicces, mert az ilyen nagy horderejű kérdésekben működik a dolog, mint azt láthatjuk nap mint nap, inkább a mindennapi élet apróságai okozzák a problémát.

2016. febr. 5. 21:50
 13/32 anonim ***** válasza:
31%

Az első és a második világháború együttesen nem ártott annyit a nőknek, mint a feminizmus.

Szélsőséges, pusztító ideológia. Hitler és Sztálin rövidnadrágos kisgyerek a feministákhoz képest.

2016. febr. 5. 21:53
 14/32 anonim ***** válasza:
0%
Az mi? Ilyen vizespóló versenyek, meg magassarkúban futás? Nekem bejön!!!
2016. febr. 5. 23:30
 15/32 anonim ***** válasza:
80%

Én feminista vagyok és szerintem tisztázzunk pár dolgot:

1, Tévhit hogy az összes feminista liberális, én jobb szélen helyezkedek el annak is a legszélén.

2, A nő és a férfi biológiailag sose lesz egyenlő, ezt senki nem állítja, itt JOGI egyenlőségről van szó.

3, Az igazi feminista a nemek közti teljes jogi egyenlőségért harcol, nem női többletjogokért.

4, Az a személy aki női többletjogokért harcol nem feminista, hanem nősoviniszta. Ezeket én is ugyanúgy elítélem (a himsovinisztákkal együtt) mint ti.

Én a férfiak elleni női erőszakot ugyanúgy elítélem mint a nők ellen elkövetett férfi erőszakot. Ugyanúgy kiállok egy férfi mellett is ha a neme miatt hátrányos megkülönböztetés éri mint egy nő mellett. A kulcsszó: jogi egyenlőség.

2016. febr. 5. 23:46
 16/32 anonim ***** válasza:
39%

Erika Berger, sajnos megvezetett ember vagy.

Az általad pontokba szedett célok mind szépek és jók és minden jóérzésű férfi 100%-ban egyetért vele, DE a feminizmus sajnos egyáltalán nem erről szól.

A feminizmus célja a férfiak kiherélése és teljes elnyomása. Olvass feminista "szakirodalmat". Zsigeri férfigyűlölet sugárzik belőle. Arról nem is beszélve, hogy légből kapott statisztikákat gyártanak.

Nézd meg, hogy a gyakorlatban hogyan működnek a szervezeteik.

Persze sok nő számára a feminizmus Kb. olyan, mint a szcientológia, ami első látásra tudományos és megoldást kínál az élet dolgaira, de valójában egy káros, pénzlenyúló szekta. Ugyanez igaz pl. a hitgyüli bizniszszektákra is.

Nem véletlenül vannak Nők a Feminizmus Ellen mozgalmak szerte a világban.

Olvass utána, a feminizmus alapítója milyen elképesztő agyatlanságokat írt.

2016. febr. 6. 09:24
 17/32 anonim ***** válasza:
6%
Azt, hogy sokkal nagyobb létjogosultsága volna a közel és távol-keleten, illetve Afrikában, ahol sok helyen iszonyú, emberhez méltatlan módon bánnak a nőkkel. Szaúd-Arábia és India például hírhedten elmaradott ilyen téren. Ehhez képest a fejlett országokban már megtörtént az egyenjogúság, és inkább csak kisebb kozmetikai gondok vannak. A nőknek valamivel alacsonyabb átlagfizetése és kisebb-nagyobb kellemetlenségek, amik a várandós nőket és kisgyermekes anyákat érinthetik. Ezek szerintem idővel már maguk is megoldódnak és a turbó-feminizmus többet árt mint használ.
2016. febr. 6. 10:02
 18/32 anonim ***** válasza:

16# Félelmetes mennyire fingod sincs a dolgokról, semmi mást nem csinálsz mint a nősoviniszta hülyeséget próbálod összemosni a feminizmussal.

Had mondjak valamit, Nyugaton főleg Svédországban, Németországban ezek a magukat harcos női jogvédőknek mondó liberálisok ezek mind nősoviniszták és többségük férfigyűlölő. Ezek valójában a női nem elárulói, akik hozzájárultak többek között a himsoviniszta, nőellenes muszlimok bevándorlásához, valamint a nők ellen elkövetett tömeges nemi erőszakok eltussolásához. Semmi közük nincs a feminizmushoz, női jogokhoz, nők védelméhez, ezeket a nősoviniszta liberálisokat csak a európai ember, civilizáció és európai férfiak elleni gyűlölet hajtja. Kikérem magamnak hogy ezekkel mossál össze!

2016. febr. 6. 11:53
 19/32 anonim ***** válasza:
78%

"Erika Berger, sajnos megvezetett ember vagy."

A feminizmusnak meg van a jelentése. Páran vázolták már, JOGI ÉS TÁRSADALMI EGYENLŐSÉG a lényeg. Az a te bajod, hogy nem tudod felfogni, hogy nem attól feminista valaki hogy annak nevezi magát. Ha valaki férfigyűlölőként feministának hirdeti magát, azért ne a valódi feministákat és a feminizmus nemes törekvéseit mocskold.

2016. febr. 6. 12:04
 20/32 anonim ***** válasza:
39%

A feminizmus elérte végcélját, és egy kicsit túl is ment azon(a végcélja az volt, hogy annyi joguk legyen mint a férfiaknak). De a nősovinisztákat ki kell írtani, és erre egy kiváló példa a NANE!

Mert ők feministáknak vallják magukat, de a női felsőbbrendűségért küzdenek, és a férfiak elnyomásáért!

2016. febr. 7. 17:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!