Ha nem lett volna Trianon mennyi lenne ma Magyarország lakossága?
'Facebookon mindig megírják, hogy most kapjuk vissza trianont, igen a kastélyt, atlantiszt stb.'
A face-en gyakran posztolnak hülyeséget, erről ennyit.
Ha a területet nézzük, akkor kis túlzással gyakorlatilag
Magyarország = Kárpát-medence.
26'5 millió fő. Plusz-mínusz néhány százezer.
Egyszerű kiszámolni:
Csonkaország lakossága + "Szlovákia" lakossága + Kárpátalja lakossága + Erdély és Partium lakossága + Délvidék lakossága + Őrvidék lakossága + Muravidék lakossága + Drávaszög lakossága stb.
A wikipédián rákeresel és összeadod a számokat.
Nekem így jött ki a 26'5 millió.
1. A történelmi Magyarország területén ma hozzávetőlegesen 26 millió ember él.
2. A trianoni szerződés már nincs hatályban, az 1947-es párizsi békeszerződés hatályos.
3. Ennél sokkan kevésbé fontos dolgok miatt is ajvékolnak, szintén naponta, akit nem érdekelnek az ilyen kérdések, ne olvassa el őket.
Persze nyilvánvaló, hogy 1920-ban azért darabolták fel hazánkat, hogy 100 év múlva újraegyesítsék. Ez evidens.
Jézusom!
"tegnap 12:42"
Mond már meg légyszi, hogy honnan sz**játok ezeket?
Előttem 17 válasz érkezett, ezek többsége trollkodás.
A kérdező mindössze egy SZÁMRA kíváncsi. Nem szükséges hozzá kísérő szöveg.
Volt három normális komment, ami a kérdésre válaszolt.
Én már fentebb írtam, hogy 26'5 millió, de lehet, hogy (sokkal) több, amennyiben nincs ez a sok kitelepítés, népirtás. A Kárpát-medence óriási, sorozatos vérveszteségeket szenvedett el, míg többi ország békésen gyarapodhatott.
Elképzelhető, hogy egy Lengyelországnyi területű és népességű ország lennénk.
"tegnap 13:20"
Ha ez téged ennyire zavar akkor miért írtál? Ha nem tetted volna akkor most egyel kevesebb felesleges komment lenne, sőt, kettővel, mivel én sem írtam volna újra.
1920-ban 7,9 millió, 2013-ban 9,9 millió volt a népesség a mai területen, ez mindössze 2 milliós (kb 25%) növekedés.
1910-ben Nagy-Magyarország népessége 18 millió volt, ugyan ezzel a növekedéssel számolva ma kb 22,5 millió lenne.
a 19. század közepétől a mai területeken kb 15 év/millió volt a növekedés, dupla ekkora lakosságnál számolhatunk 7,5 év/millióval. így az elmúlt 96 évben ez +13 milliót, azaz 31 millió főt jelent összesen.
elég nagy eltéréseket kapunk, különböző módszerekkel számolva. az előttem szólók által mondott 26,5 millió pont az általam számolt 2 érték átlaga.
persze ha nem szakítják szét az országot, akkor a második világháború és az utána következő 50 év is másképp alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!