Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha nem lett volna Trianon...

Ha nem lett volna Trianon mennyi lenne ma Magyarország lakossága?

Figyelt kérdés

2016. febr. 3. 12:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
8-as, szerinted az 53 %-ost meghatja a beszúrt link? :)
2016. febr. 3. 13:18
 12/20 anonim ***** válasza:
30%

'Facebookon mindig megírják, hogy most kapjuk vissza trianont, igen a kastélyt, atlantiszt stb.'

A face-en gyakran posztolnak hülyeséget, erről ennyit.

2016. febr. 3. 13:19
 13/20 anonim ***** válasza:
93%

Ha a területet nézzük, akkor kis túlzással gyakorlatilag

Magyarország = Kárpát-medence.

26'5 millió fő. Plusz-mínusz néhány százezer.

Egyszerű kiszámolni:

Csonkaország lakossága + "Szlovákia" lakossága + Kárpátalja lakossága + Erdély és Partium lakossága + Délvidék lakossága + Őrvidék lakossága + Muravidék lakossága + Drávaszög lakossága stb.

A wikipédián rákeresel és összeadod a számokat.

Nekem így jött ki a 26'5 millió.

2016. febr. 3. 13:33
 14/20 anonim ***** válasza:
18%
Szó szerint értve a kérdést, ezt tudom válaszolni: Ha nem lett volna Trianon, akkor egy másik helyszínen, másik kastélyban, vagy arra alkalmas impozáns épületben írják- íratják alá a békediktátumot.
2016. febr. 3. 17:11
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

1. A történelmi Magyarország területén ma hozzávetőlegesen 26 millió ember él.

2. A trianoni szerződés már nincs hatályban, az 1947-es párizsi békeszerződés hatályos.

3. Ennél sokkan kevésbé fontos dolgok miatt is ajvékolnak, szintén naponta, akit nem érdekelnek az ilyen kérdések, ne olvassa el őket.

2016. febr. 3. 18:47
 16/20 anonim ***** válasza:

Persze nyilvánvaló, hogy 1920-ban azért darabolták fel hazánkat, hogy 100 év múlva újraegyesítsék. Ez evidens.

Jézusom!

2016. febr. 3. 23:05
 17/20 Rubicon87 ***** válasza:

"tegnap 12:42"

Mond már meg légyszi, hogy honnan sz**játok ezeket?

2016. febr. 4. 00:25
 18/20 anonim ***** válasza:
70%

Előttem 17 válasz érkezett, ezek többsége trollkodás.

A kérdező mindössze egy SZÁMRA kíváncsi. Nem szükséges hozzá kísérő szöveg.

Volt három normális komment, ami a kérdésre válaszolt.

Én már fentebb írtam, hogy 26'5 millió, de lehet, hogy (sokkal) több, amennyiben nincs ez a sok kitelepítés, népirtás. A Kárpát-medence óriási, sorozatos vérveszteségeket szenvedett el, míg többi ország békésen gyarapodhatott.

Elképzelhető, hogy egy Lengyelországnyi területű és népességű ország lennénk.

2016. febr. 4. 13:20
 19/20 Rubicon87 ***** válasza:

"tegnap 13:20"

Ha ez téged ennyire zavar akkor miért írtál? Ha nem tetted volna akkor most egyel kevesebb felesleges komment lenne, sőt, kettővel, mivel én sem írtam volna újra.

2016. febr. 5. 23:34
 20/20 anonim ***** válasza:

1920-ban 7,9 millió, 2013-ban 9,9 millió volt a népesség a mai területen, ez mindössze 2 milliós (kb 25%) növekedés.

1910-ben Nagy-Magyarország népessége 18 millió volt, ugyan ezzel a növekedéssel számolva ma kb 22,5 millió lenne.

a 19. század közepétől a mai területeken kb 15 év/millió volt a növekedés, dupla ekkora lakosságnál számolhatunk 7,5 év/millióval. így az elmúlt 96 évben ez +13 milliót, azaz 31 millió főt jelent összesen.

elég nagy eltéréseket kapunk, különböző módszerekkel számolva. az előttem szólók által mondott 26,5 millió pont az általam számolt 2 érték átlaga.

persze ha nem szakítják szét az országot, akkor a második világháború és az utána következő 50 év is másképp alakul.

2016. febr. 7. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!