Ha nem lett volna Trianon mennyi lenne ma Magyarország lakossága?
Az egykori Nagy-Magyarország (Horvátország nélkül) területén manapság körülbelül 26 millió ember él.
De én nem hiszem, hogy ha Trianonban nem osztják fel Magyarországot, akkor máig maradtak volna Magyarország száz évvel ezelőtti határai. Valószínűleg akkor is lettek volna változások, csak később, más körülmények között.
"Ez valami fétis Trianonnal foglalkozni minden nap?"
Talán azért, mert a Trianoni Szerződés hamarosan lejár! Ugyanis 100 évre köttetett.
Shamash:
Ennek én is örülnék, de szerinted a szomszédjaink lemondanak a bitorolt földekről? Szlovákiával mi lesz, megszűnik? Arról nem is beszélve, hogy a külpolitikánk meg a diplomáciánk egyenlő a nullával. A vezetőink mindig is impotensek voltak ezekkel a témákkal kapcsolatban.
Nem. Szerintem senki sem mond le a földjéről. Ettől függetlenül a szerződés lejár! Mindazonáltal egy területi-lakossági revízió megsemmisítené Magyarországot, gazdasági értelemben.
Németország még mindig nyögi az 1990-es revízió súlyos terheit! Pedig ő sokkal hatalmasabb gazdaság, mint a magyar gazdaság!
"Talán azért, mert a Trianoni Szerződés hamarosan lejár! Ugyanis 100 évre köttetett."
Ki kell, hogy ábrándítsalak, de:
Facebookon mindig megírják, hogy most kapjuk vissza trianont, igen a kastélyt, atlantiszt stb.
Megunhatatlan gumicsont a trianon-biznisz mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!