Az olasz-szicíliai Cosa Nostra maffia az orosz és mexikói maffia térnyerése miatt szorult háttérbe?
Tudom,hogy az olasz maffiának továbbra is nagy a hatalma,de már közel sem akkora mint mondjuk az 50-es,60-as években. Az orosz és dél-amerikai maffiák vissza szorították őket ? Egyébként,ha jól tudom a Cosa Nostra mondjuk az orosz maffiához képest kb. egy szeretetszolgálat,az oroszok sokkal brutálisabbak náluk.
Szerintetek jelenleg melyik maffia-szervezet a legerősebb világ viszonylatban ? A mexikói,orosz,a kínai triad vagy netán a japán yakuza ?
az olasz maffiáról nagyon jó sorozatokat csináltak és bemutatták, hogyan jutottak fel a csúcsra és buktak el.
Amúgy a legfontosabb dolog, hogy 1984-ben megszegték az Omertát, ezt követően már semmi sem maradt ugyanolyan.
Itt nálunk Európában Szerbia, Ukrajna, Szlovákia, és az Oroszok.
A legnagyobb befolyásúak pedig leginkább a Dél-Amerikaiak a kokain miatt, az Oroszok meg lévén hogy régóta jelen vannak, a generáció váltások ellenére is, a tengerentúlon, Európában is benne vannak mindenben.
Nézd meg a Gengszterkorzó címü sorozatot.
Az amerikai szesztilalomtól mutatja be az amerikai maffia létrejöttét és virágzását. Nagyon jól bemutatja, hogy mennyire összefonódott abban az időben a politika és a szervezett bűnözés.
Ha jól tudom a maffia eleinte erkölcsi elgondolásokból vonakodott attól,hogy beszálljon a drog-bizniszbe,de ezalatt a riválisaik(a dél-amerikaiak)húztak hasznot a drogból. Ez is hozzájárulhatott vajon a hanyatlásukhoz ?
De a szesztilalom eltörlése is nagy törést jelenthetett ugyanis a 20-as 30-as években ebből volt a fő bevételük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!