Milyen oktatásra, iskolára lenne szükség, hogy létre lehessen hozni egy, a mainál "jobb" társadalmat?
"Először is nem kell tőlem óvakodni, ez egy iskolai feladat."
Akkor a tanártól, aki ilyen feladatot ad.
Attól kell óvakodni aki erőszakkal akar jobb társadalmat csinálni.
Az oktatásnak az a baja, hogy nem tudja bevonni a szülőket, a szülők pedig nem nevelik a gyerekeiket.
A másik baj pedig, hogy az oktatás nem foglalkozik életvezetési tanácsadással.Ha már otthon nem látnak jó példát akkor legalább az iskolában el kellene velük beszélgetni az élet dolgairól.
Elképesztő ez a kijelentés:
"Óvakodjunk az olyan emberektől, akik "jobb társadalmat" akarnak teremteni."
Minden embernek azon kéne munkálkodnia, hogy jobbá tegye a társadalmat. Természetesen nem erőszakosan, de ki ki a saját területén törekedjen!
És ebből a nézőpontból ez egy nagyon jó, elgondolkodtató feladat.
Érdekes, hasznos dolgokat írtak az előttem szólók. Amit még érdekesnek tartok, hogy történelmi személyek - "nagyjaink" történetét évszázadokra visszamenően megtanuljuk, ugyanakkor sok család a saját harmadik, negyedik felmenőjének történetével nincs tisztában, pedig a saját lehetőségei, korlátai szempontjából fontos lenne azt is ismerni.
"Minden embernek azon kéne munkálkodnia, hogy jobbá tegye a társadalmat."
Nem. És nem értem, miért evidens ennyi ember számára, hogy a "jobb társadalom" valami jó dolog. Nekem a hideg futkos a hátamon, ha meghallom. A fél történelem arról szól, hogy micsoda katasztrófákat okozott, ha valakik javítani akartak a társadalmon.
Senki se munkálkodjon azon, hogy jobbá tegye a társadalmat. Mivel először is nincs 'társadalom'. Aki a 'társadalmat' akarja javítgatni, az mások életébe (nem a 'társadalom'-ébam hanem konkrét emberekébe) avatkozik bele. Mindenki igyekezzen rendberakni a saját életét. A 'társadalmat' (valójában: =engem és más konkrét személyeket) meg lesz szíves békén hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!