Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem adnak 1-1 200ezres...

Miért nem adnak 1-1 200ezres csekket ezeknek a blokádos taxisoknak azt' jól van?

Figyelt kérdés
Következőkor meggondolják, hogy akadályozzák-e az embereket. A rendőrség inkább asszisztál a törvénysértéshez...

2016. jan. 18. 09:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ezek most komolyan az Uber betiltása miatt pampognak?
2016. jan. 18. 11:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem olyan egyszerű a taxis élet. Nekem legjobb barátom volt az, ha nem fogsz ki senkit akkor nincs haszon. Nem olyan drága a taxizás Bp-n. Én fél budapesti útért fizettem 1500 ft-t, amit Bkkn 3-4 átszállás lett vna (350*4=1400) szóval lehet jobban megérte 2 bőrönddel. Viszont sok embert lehúznak, mert ők a tipikus magyar mentalitás képviselői szerintem. Mindig szidnak mindenkit, a külföldieket átkúrják. Ha megbüntetik őket felháborodnak és stb stb stb. Nem tökéletesek, de az Uber miatt elég sok veszteségük van. Azért nem taxizik mindenki minden nap, mint pl New Yorkban. Viszont az Ubert nem szabályozzák, olyan bevételi forrás, ami után nem is adóznak szinte és így állambácsinak se jó.
2016. jan. 18. 11:57
 13/15 anonim ***** válasza:

"..fél budapesti útért fizettem 1500 ft-t,"

Ne röhögtess már! Mikor? Ki hiszi el ezt neked?

2016. jan. 18. 12:02
 14/15 anonim ***** válasza:

Egy fél budapesti út, ha azt vesszük, hogy légvonalban mentetek észak-dél irányban, akkor az alsó hangon is 3500 ft és gyakorlatilag mentél tizenpár kilométert. 1500 ft-ból te a legjobb esetben is csak max. 5km-et mész el.

Ennyiből (3500 ft) gyakorlatilag egy átlagos, normálisan karbantartott autó röhögve elmegy 100 km-et fullra tekert klímával és még a kopásdíj is jócskán benne van. Persze, tisztában vagyok vele hogy a sofőröknek is élnie kell valamiből, de ez akkor is szín tiszta és pofátlan lehúzás, már-már lopás... és most teljesen mindegy hogy ez az ár az állam vagy a taxistársaság miatt van.

Ráadásul pl. vidéken ugye nincs szabályozva egységesen a tarifa sem, illetve közlekedés szempontjából is sokkal jobb. Én speciel egyenesen rosszul lettem, amikor konkrétan hajnalban (tehát szinte 0 forgalom) egy dél-alföldi városból egy nagyon közeli településre (még csúcsforgalomban is nagyon max. 15 perc alatt teszem meg ezt az utat autóval) valami 3000 ft-okról hadovált nekem a taxis.

Az Uber-nél úgy indul, hogy fele kilométerdíj, negyed várakozási díj. Egy "részmunkaidős" Uber sofőr pedig még így is megél belőle úgy, hogy adózik a bevételből. Nem beszélve a telefonos applikációról, hogy szimpatikus sofőrt és/vagy autót tudsz választani, el tudod olvasni a sofőr értékelését, a sofőr és az utas telefonja is taxióraként működik így csalás kizárva, stb. stb.

A másik pedig amit nem értek, hogy gyakorlatilag pont a nagy taxitársaságok nyírták ki a szabad versenyt azzal, hogy olyan szabályozások mellet lobbiztak, amiknek csak ők tudnak megfelelni, ezzel gyakorlatilag minden más kisebb társaságot elkaszálva. Erre jön egy csapat fiatal geek egy nagyon jó és innovatív ötlettel, ami rendesen alátett az olyan nagyobb társaságoknak is, akik nem képesek túllépni az ezredfordulón és képtelenek lépést tartani a kor technikai fejlettségével. Erre most a taxisok hisztiznek, hogy ez így nem szabad verseny.

Hát menjenek a jó büdös fenébe.

2016. jan. 18. 13:09
 15/15 anonim ***** válasza:

... és még valami

Az Uber már jelenleg ott tart, hogy helikopteres és repülős személyszállítás. Utah államban valamikor mostanság vágnak ebbe bele. Illetve bár nem az uber, de hasonló cégek már jó ideje végeznek hasonló módon légi személyszállítást Miamiban vagy Manhattanben.

Ez az egész már egyszerűen rég túlmutat az elavult taxitársaságok hisztijén és néhány állam korlátozásán. Az már szinte most borítékolható, hogy 10 éven belül az ilyen jellegű, az uberhez hasonló személyszállítási forma már teljesen hétköznapi és elfogadott lesz a világ nagy részén, ezt maximum csak ideig-óráig lehet halogatni.

2016. jan. 18. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!